HomeWKWK | Wout van Aert: 'Er zat niet genoeg lengte in mijn...

WK | Wout van Aert: ‘Er zat niet genoeg lengte in mijn aanvallen’

Wout van Aert was voor het wereldkampioenschap de topfavoriet voor de regenboogtrui, maar in de koers bleek hij niet de benen te hebben om mee te doen om de zege.

De kopman van Team Jumbo-Visma en de Belgen deed na de koers zijn verhaal bij Sporza. “Ik was niet gigantisch slecht, maar had niet de benen om wereldkampioen te worden. Ik had gewoon niet de benen die ik vandaag wilde hebben. Dat voelde ik op de Smeysberg al. Daarna werd het parkoers iets makkelijker, dus hoopten we ons erna te nestelen in een goede situatie, maar op het rondje in Leuven liepen de benen leeg.”

In koers vertelde Van Aert vervolgens tegen teamgenoot Jasper Stuyven dat hij zich niet goed genoeg voelde. “Ik hoopte dat hij nog een medaille uit de brand kon slepen. Dat is net niet gelukt, heel jammer. Bij mij zat er niet genoeg lengte in mijn versnellingen, dat kwam keer op keer terug. Ik ben ook maar een mens, zeker? Ik denk dat Alaphilippe de sterkste was, want hij heeft ontelbare keren gedemarreerd tot niemand meer meekon.”

Al met al werd het een teleurstellende dag voor de Vlamingen, ondanks dat de Belgische selectie een nagenoeg perfecte koers reed. “Ik vind dat we een heel goede koers reden. We moesten verantwoordelijkheid nemen en deden dat heel slim. We hebben de rest laten afzien toen we op kop reden. Remco vervulde zijn rol uitstekend en de rest van de Belgen heeft fantastisch gereden. De sfeer langs de kant heb ik nog nooit meegemaakt. Vanaf de plaatselijke ronden kon je niet meer communiceren door de muur van lawaai.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Cecilie Uttrup-Ludwig schittert dubbel in reclamespotje: in dialoog met zichzelf

Als Deens bedrijf heb je de keus om een spotje te maken met geletruidrager...

Lefevere over Cavendish: ‘Sportief had hij vrede dat Fabio de Tour zou rijden, maar daarin keerde hij begin dit jaar zijn kar’

Uiteraard heeft manager Patrick Lefevere een uitgebreide visie op de verandering in het sprintersgilde...

Bondscoach Moerenhout glashelder: ‘De eerste plek in de tijdrit is voor Dumoulin’

Het verhaal is bekend: Tom Dumoulin stopt aan het einde van het jaar, maar...

Column | De afgelopen Tour de France en het dopingduiveltje

In onze Vuelta-special/Tourterugblik (hier te bestellen) blikken we zoals de titel al zegt vooruit...

Meer zoals dit

Vanthourenhout licht toe waarom Van Aert WK tijdrijden schrapt: ‘In Leuven speelde de verloren WK-tijdrit te lang in hoofd en benen’

Wout van Aert zal niet starten in het WK tijdrijden, eind september in het...

Organisatie presenteert selectief parkoers WK Wollongong

Het oranisatie-comité van het WK in Wollongong heeft het parkoers bekendgemaakt. En het is pittig...

Remco Evenepoel blikt terug op WK: ‘De uitleg naar mij tijdens de teammeeting was onduidelijk’

Remco Evenepoel offerde zich tijdens het WK in Leuven volledig op in dienst van Wout van Aert. De bondscoach was duidelijk over de rol van Evenepoel: er was geen kans dat hij voor zichzelf zou mogen rijden.