WK | Emotionele Demi Vollering: 'De andere meiden keken me niet eens aan na de koers' 

Vollering lijkt de kop van jut bij de Nederlandse ploeg. In tranen vertelde ze erover.

demi vollering

Verschillende vrouwen van de Nederlandse ploeg lieten al doorschemeren dat wat hen betreft niet iedereen zich volledig had opgeofferd en zich ten dienst had gesteld aan het collectief. Onder andere Annemiek van Vleuten, Lucinda Brand en Chantal van den Broek-Blaak hadden forse kritiek op sommige rensters in de ploeg.

Ze wilden tegenover de pers geen namen noemen, maar nu blijkt dat het in ieder geval om Demi Vollering ging. De renster van SD Worx liep namelijk tegen een camera van de Limburgse regionale omroep L1 helemaal leeg. In het begin van het interview ging het nog wel, maar op den duur zei ze in tranen het volgende:

"Het is gewoon zonde want Marianne had die trui verdiend. Dat is jammer. De emoties komen bij mij altijd heel snel, maar ik baal gewoon dat ik die meiden niet heb kunnen helpen vandaag. Dat ik veel werk heb verzet? Ik denk dat die meiden daar anders over denken. Ze keken me niet aan na de wedstrijd, dus ik denk niet dat ze erg blij zijn. Maar goed, ik denk dat iedereen zwaar teleurgesteld is na de tweede plek. Komt vast goed", zei ze.

Vollering sprintte zelf naar een zevende plek en je kunt je dus inderdaad afvragen of ze in de voorbereiding van de sprint wel genoeg op Marianne Vos heeft gelet. Wie naar een zevende plek sprint zou ook voor een fatsoenlijke lead-out moeten kunnen zorgen - maar wellicht bedrijven we nu scorebordjournalistiek, want we kunnen natuurlijk niet in het hoofd en de benen van Vollering kijken op het moment van de laatste kilometers.

WK
  • Cor Vos