Het Bos van Wallers (en de andere stroken) zijn klaar voor Parijs-Roubaix na grondige ontmossing

Ook in Noord-Frankrijk was het een natte zomer. Het gevolg: mos op de kasseien. Maar kijk het bos nu eens blinken!

bos van wallers

Nederland en Noord-Frankrijk liggen op een landworp (België) afstand van elkaar en dus viel er ook rond Roubaix de nodige regen in de zomermaanden; dat zorgde voor een hoop mos en ander onkruid op en tussen de stenen waar de rensters en renners komend weekend overheen stuiteren.

Drie weken geleden kwamen veel renners met nog meer angst voor de stenen terug van hun verkenning; de stroken, vooral het Bos van Wallers (Arenberg), lagen er dramatisch bij. Het was spekglad. Nu houden we wel van spektakel, maar de kasseien zijn zonder al dat groen erop al zwaar genoeg.

Maar gelukkig zijn er Les Amis de Paris-Roubaix, een enthousiaste groep vrijwilligers die de kasseienstroken van de Hel van het Noorden zo goed mogelijk probeert te onderhouden (een lastige taak, want je wil natuurlijk ook niet dat er té goed bijliggen..). Zij waren de afgelopen dagen druk in de weer met onkruid wieden en het resultaat mag er zijn.

Nu kunnen de rensters en renners dus zaterdag en zondag weer probleemloos (ahum) door het Bos van Wallers en de andere stroken rijden. Je volgt Parijs-Roubaix zaterdag (vrouwen) vanaf een uurtje of drie op de NOS, Sporza en Eurosport 1. Voor de mannen zit je een dag later de hele dag voor de buis (op Eurosport en Sporza, de NOS is er wat later bij).