WK | Tranendal in Belgische bus. Sven Vanthourenhout: 'Wout was heel emotioneel'

De druk vooraf was torenhoog, maar de Belgische ploeg kwam op het WK in eigen land niet verder dan een vierde plek via Jasper Stuyven. Het leidde na afloop tot een tranendal.

Stuyven

Bondscoach Sven Vanthourenhout vertelde in de podcast De Koers is van Ons van Het Nieuwsblad over de taferelen na afloop. "Yves Lampaert zorgde ervoor dat er meerdere tranen kwamen. Hij zag dat iedereen teleurgesteld was, hij was zelf ook teleurgesteld. Op een gegeven moment zie ik hem emotioneel worden, tot aan wenen toe. Daardoor begon een andere weer te wenen. Ze hebben quasi allemaal moeten wenen en dat was heel aandoenlijk om te zien. Het zei me wel veel over de eendracht in de ploeg."

Bij nummer vier Jasper Stuyven heerste ook de nodige teleurstelling over het feit dat Wout van Aert te laat vertelde dat hij geen goede benen meer had in de finale. "Ik heb gezegd tegen beiden: ik bel jullie individueel op komende dagen. Dan is het rustiger, maar ze komen er heus wel uit. Natuurlijk hebben ze gepraat, maar net na de koers heerst bij beiden ontgoocheling. Wout was teleurgesteld dat hij iemand anders heeft teleurgesteld, terwijl Jasper vooral teleurgesteld was doordat hij besefte dat hij in zijn eigen Leuven een medaille had kunnen pakken."

Kopman Van Aert heeft zich niet enkel verontschuldigd tegenover Stuyven. "Hij was heel emotioneel, heel erg teleurgesteld. Maar vooral naar de groep toe en eigenlijk naar de halve bevolking. Hij wilde de favorietenrol zo graag waarmaken. Hij heeft zich geëxcuseerd. Tegenover de renners, tegenover de staf en tegenover mij, maar ik vind niet dat het hoefde, want sport blijft menselijk."

WK
  • Cor Vos