Opvallend! Remco Evenepoel krijgt standbeeld op een berg in... Portugal

In de categorie opmerkelijk nieuws! Remco Evenepoel krijgt een standbeeld. Op zich al gek voor een pas 21-jarige wielrenner, maar nog gekker: het is niet in zijn eigen Schepdaal, maar op een berg in Portugal!

Evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Dat zit als volgt. In 2020 won de Belg met de nodige overmacht de Ronde van de Algarve. Evenepoel won naast de tijdrit en het eindklassement ook de tweede rit. Op de Alto de Foia bleef hij Maximilian Schachmann en Daniel Martin nipt voor. De Alto de Foia is een klim van 7,4 kilometer aan zes procent gemiddeld en ligt in het zuiden van Portugal, dicht bij bekende toeristische plaatsen als Lagos en Portimão. Op die klim staat nu een standbeeld van de kleine Belg.

Evenepoel mag dan indruk hebben gemaakt in de desbetreffende ronde door de Algarve, maar meteen een standbeeld neerzetten voor iemand die een etappe wint in een voorbereidingskoers? Dat gaat wellicht wat ver. Het is dan ook niet zozeer vanwege de prestatie, maar meer als symbool voor de wielerregio die de plaatselijke overheid wil uitstralen. De regio waarin de Alto de Foia ligt, moet de wielerregio van Portugal zijn.

Daarvan is het standbeeld dat is uitgekozen door de burgemeester het ultieme symbool. Vorige week werd het onthuld. Daarbij was onder andere de voorzitter van de Portugese wielerbond, Delmino Pereira, aanwezig.