Parijs-Roubaix | We krijgen een natte 'Hel van het Noorden'!

Wie dacht dat de mooiste koers van het jaar afgelopen zondag in Leuven verreden werd, kan nog wel eens bedrogen uitkomen. Aanstaande zondag wordt namelijk Parijs-Roubaix verreden, en het ziet er sterk naar uit dat we na 19 jaar(!) weer een natte editie krijgen van de Hel van het Noorden.

Parijs-Roubaix

Johan Museeuw won de laatste natte editie van Parijs-Roubaix in 2002. Na een weergaloze solo bleef hij Steffen Wesemann en zijn piepjonge opvolger Tom Boonen ruim voor. De lekke banden, valpartijen en heroïsche omstandigheden maakten deze editie legendarisch. In de krappe twee decennia daarna hebben we zonnige edities gehad en heel veel grijze, maar aanstaande zondag lijkt het dan toch echt te gaan gebeuren: een natte Parijs-Roubaix!

Vanaf morgen gaat het regenen in Noord-Frankrijk!

De weersites geven een vertekend beeld, maar over één ding zijn ze het eens. Op zondag zullen de renners het niet droog houden. De kans is niet groot dat het de hele dag oude wijven regent, maar we weten dat enkele buien al voldoende zijn om de kasseistroken om te toveren in gevaarlijke modderpoelen. Gelukkig voor de renners is het Bos van Wallers aardig opgekuist door 'Les Amis de Paris-Roubaix'.