Annemiek van Vleuten is geluksoorbel kwijt, help 'm terug te vinden! Update: dubbel goed nieuws!

Deze oorbel moet terug. Punt. (Spoiler van de update: dit is gelukt, maar er is meer!)

annemiek van vleuten

O nee! Annemiek van Vleuten is één van de twee oorbellen kwijt waar voor haar juist zo'n speciaal verhaal aan zit. Ze kreeg de oorbellen namelijk voor haar achttiende verjaardag van haar inmiddels overleden vader en draagt ze altijd tijdens wedstrijden. Bij de gouden medaille die ze in Tokio op de olympische tijdrit won, wees ze er nog nadrukkelijk op. Naderhand vertelde ze het verhaal erachter.

En nu deelt ze dus op Instagram dat één van de twee oorbellen met veel emotionele waarde kwijt is. Toen ze vanuit het stadscentrum van Wageningen weer naar huis liep is ze het kostbare bezit verloren. Dus vooral mensen die in Wageningen wonen: de komende dagen met de blik naar beneden gericht lopen! Voor het terugvinden van Annemieks oorbel heb je maar over dat je tegen een lantaarnpaal opknalt.

Als je het niet uit medemenselijkheid doet: Van Vleuten belooft ook nog iets moois om de ruilen voor de eerlijke vinder. Ze heeft mooie shirtjes met bijvoorbeeld een regenboog erop genoeg in de aanbieding...

Zo ziet de oorbel in kwestie eruit. | Beeld: Instagram Annemiek van Vleuten

UPDATE 30 september

We hielden de Instagram van Annemiek nauwlettend in de gaten en er was gisteravond goed nieuws. Dubbel goed nieuws. Want eerst bood gisteravond het merk waarvan de authentieke oorbel was Annemiek aan om een replica te maken. Tevens bedankt Van Vleuten alle mensen voor het delen (graag gedaan!) en de lieve berichtjes.

Maar het beste nieuws kwam even later toen bleek dat iemand de oorbel gevonden had. Eind goed, al goed! We zijn nog benieuwd wat het bedankje is dat Annemiek voor de eerlijke vinder in petto heeft. Wie weet het laatste hoofdstuk van dit oorbelsprookje (want het loopt goed af).