Interview | Heinrich Haussler: 'Mijn ene zoon speelt Wout van Aert, de ander is Mathieu van der Poel'

Heinrich Haussler maakt menig duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel mee vanuit het peloton, maar wat blijkt: ook thuis in de tuin krijgt hij regelmatig een strijd tussen Van Aert en Van der Poel voorgeschoteld.

Haussler
  • Heinrich Haussler Heinrich Haussler
  • Wout van Aert Wout van Aert
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Dat zit als volgt: Haussler rijdt sinds eind 2019 regelmatig mee in de cross en zijn passie voor de sport is overgeslagen op zijn tweelingzoons. "Iedere dag pakken ze na school hun fiets om in het gras en door de modder te rijden. Lopend op de fiets springen, staande starts, bochtjes nemen… Heel grappig, want de een is groot fan van Wout van Aert, terwijl de ander supporter is van Mathieu van der Poel."

Dat doen de jongens op een geheel eigen wijze vertelt Haussler. "Het is geweldig om te zien, want ze becommentariëren zichzelf ook. Dan hoor ik: ‘Hier is Van Aert met de staande start!’ En de ander speelt dan Van der Poel. Als ze willen gaan wielrennen, dan zou ik ze zeker richting de cross proberen te duwen. Het is het beste voor hun toekomst als wielrenner. Ik ben zelf zo gek geworden van de sport dat ik het mezelf een beetje kwalijk neem dat ik de sport pas zo laat heb ontdekt. Maar goed, beter laat dan nooit."

In de Brabantse Pijl 2019

In het interview met Heinrich Haussler verder aandacht voor zijn passie voor de cross, wat meedoen aan de cross hem fysiek heeft gebracht en zijn emigratie als tiener van Australië naar Duitsland. Het verhaal met Haussler verschijnt in ons volgende nummer. Daarin blikken we ook terug met Dylan van Baarle en Ellen van Dijk op het wereldkampioenschap in Leuven, hebben we een afscheidsinterview met André Greipel en beschouwen we voor op het net begonnen cross-seizoen.

Magazine
  • Cor Vos