Parijs-Roubaix | Bert De Backer: 'Als het nat ligt pakt Van der Poel in een bocht vijftien seconden op ons'

Hoewel Mathieu van der Poel zondag debuteert in Parijs-Roubaix heeft niemand twijfels dat hij mee kan spelen om de winst.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Bert De Backer (B&B Hotels p/b KTM), een renner die op kasseien vaak van voren is te zien, vertelt erover tegen Het Nieuwsblad. "Ik heb ooit de Park Cross in Maldegem gereden. Daar zit één echt moeilijke bocht in het parkoers: ik nam die als een soort tientonner op de fiets en hield de trappers stil en remde bij."

Van der Poel niet. "Toen ik na veertig minuten werd gedubbeld en uit koers werd gehaald, ben ik bewust in die bocht gaan staan", gaat De Backer verder. "Dan zie je hoe Van der Poel daar doorkomt: die trapt bij en drift er ondertussen min of meer door. Zondag zal het ook zo zijn. Als het nat ligt, pakt die mens in elke bocht vijftien seconden op ons."

Ook ex-winnaar Greg Van Avermaet kent geen enkele twijfel over de capaciteiten van de Nederlander op kasseien. "Geen twijfel mogelijk; Mathieu gaat meedoen om de prijzen. Als je achtste eindigt op een WK ben je goed. En de voorbije week zal hem alleen sterker hebben gemaakt. Bij normale renners denk je: rijd één of twee keer meer om het onder de knie te krijgen. Van der Poel heeft dat niet nodig. Met zijn achtergrond als veldrijder is hij straks in het voordeel. Zeker als het regent."

Nieuws
  • Cor Vos