Wout van Aert niet te spreken over Evenepoel: 'Raar dat hij ineens 180 graden is gedraaid'

Hommeles in het Belgische kamp. Wout van Aert was niet te spreken over uitspraken die Remco Evenepoel deed in Extra Time Koers.

Aert
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel
  • Wout van Aert Wout van Aert

Evenepoel vertelde in de talkshow dat hij de benen had om wereldkampioen te worden en hij vertelde dat zijn rol na de teammeeting niet helemaal duidelijk was. Vervolgens is hij op de bondscoach afgestapt om te vragen of er ook voor hem nog kansen lagen om voor eigen rekening te rijden. Dat bleek niet het geval. Toch is Van Aert niet te spreken over de uitspraken van zijn jonge landgenoot.

"De uitleg van Remco heeft me wel gestoord", vertelde hij tegen journalist Kristof Meul. "We zijn als een ploeg naar het WK getrokken. Ik wil wél een pluim geven aan de bondscoach, hoe hij dat gedaan heeft. Hij is, volgens mij, vanaf het begin voor iedereen heel duidelijk geweest. Ik had wel verwacht dat er kritiek zou komen omdat we niet gewonnen hebben. Alleen dan zou alles perfect geweest zijn en anders zou er altijd kritiek zijn. Dat kan ik er best bijnemen, maar van iemand binnen de ploeg vind ik het niet verstandig om nog olie op het vuur te gooien."

"Ik denk dat Remco in Extra Time Koers veel meer verteld heeft dan hij in de teammeeting gezegd heeft. Volgens mij waren er nooit problemen en is het wel heel makkelijk om achteraf zo te praten. Ik denk dat hij diegene is geweest die akkoord is gegaan met de tactiek, die akkoord is gegaan met de selectie. Hij heeft weken aan een stuk verkondigd hoe hij ernaar uitkeek dus ik vind het heel raar om nu 180 graden te draaien."

Vervolgens kreeg Van Aert de vraag of hij vertrouwen had in Evenepoel als knecht. Daar reageerde hij veelzeggend op: "Ja, ik kon moeilijk anders."

Nieuws
  • Cor Vos