Parijs-Roubaix | Mathieu van de Poel: 'Zou cool zijn als het regent, denk dat ik mee kan doen voor de zege'

Mathieu van der Poel heeft wel zin in een natte Parijs-Roubaix! Hij blikte in een persconferentie vooruit.

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel gaf een online persconferentie nadat hij eerder vandaag een parkoersverkenning deed. Of hij daar veel aan zal hebben, is nog maar de vraag, want voor zondag wordt regen voorspeld. "En nu lag het nog droog. Ik heb tot het Bos van Wallers verkend. Op den duur lag er wel een beetje modder. Maar de stroken die al nat liggen heb ik nog niet gereden."

Wat MVDP betreft mogen de slechte weersvoorspellingen wel uitkomen. "Het zou cool zijn als het regent. Tuurlijk, het is dan wel wat gevaarlijker. In Parijs-Roubaix is het altijd uitkijken voor valpartijen en lekker banden; als het regent is dat nog wat meer het geval. Maar het wordt ook een stuk technischer. Maar misschien ben ik te optimistisch over die regen hoor. Het is moeilijk voor me om er iets over te zeggen, ik heb de koers nog nooit gereden."

Hij beseft wel dat je, zeker als het nat ligt, ook een beetje geluk moet hebben. "Je hebt je lot niet altijd in eigen had. Er kan zo iemand voor je vallen. Het is dus zaak om steeds goed vooraan te zitten. Het is moeilijk om te zeggen of ik er als crosser echt zo veel voordeel van heb. We gaan het zien."

Van der Poel heeft er in ieder geval alle vertrouwen in zondag, ook omdat het weer wat beter gaat met z'n rug. "Bij het WK kon ik nog niet mijn gebruikelijke aanvallen plaatsen, maar ik had er naderhand niet veel last van. Het is nog niet honderd procent, maar het is doenbaar. Hopelijk heeft het WK nog wat bijgedragen aan mijn vorm. Ik denk zeker dat ik zondag meedoe voor de zege. Ik kijk er erg naar uit en ben blij dat het er eindelijk van komt!"

Tenslotte weet Van der Poel nog niet wanneer we hem in het veld terugzien nadat hij zondag in Roubaix zijn wegseizoen besluit. "Ik ben eerst wel toe aan wat vakantie. We hebben nog niet echt een plan voor het crossseizoen, maar het zal vermoedelijk wel ergens in december worden."