Alpecin-trainer deelt de trainingsschema's voor 2022 en je moet raketgeleerde zijn om het te begrijpen

Terwijl Mathieu van der Poel en co nog volop bezig zijn met de laatste loodjes van het wegseizoen 2021 (Parijs-Roubaix!) zit trainer Kristof de Kegel al aan de tekentafel voor de voorbereidingen op 2022...

alpecin-fenix

Alpecin-Fenix kent een bijzonder succesvol seizoen, waarin naast Mathieu van der Poel ook Jasper Philipsen en Tim Merlier de zeges aaneen regen. Daarnaast lieten ook andere renners, zoals bijvoorbeeld Jay Vine in de Vuelta, zich van hun beste kant zien.

De procontinentale ploeg gaat ruim aan de leiding in de Europe Tour en staat in de World Tour-ranking gewoon tussen topteams. Naast supertalent Van der Poel en de bezielende leiding van de gebroeders Roodhooft is trainer Kristof de Kegel een belangrijke stuwende kracht bij Alpecin-Fenix.

Hij is onder andere de persoonlijke trainer van Mathieu van der Poel en moet de spring-in-'t-veld dus aan de trainingsschema's krijgen. Van der Poel liet zich in het verleden al positief uit over de programma's van De Kegel, maar zo eenvoudig zijn die schema's niet te begrijpen...

Op Instagram deelde De Kegel in z'n stories de making of van de zogenaamde performance bible voor 2022. En je moet toch bijna wel een graad in de wiskunde hebben of raketgeleerde zijn om daar iets van te begrijpen. Wielrennen is écht wetenschap als je het zo bekijkt.

De heilige graal achter de successen van Alpecin-Fenix.