Wout van Aert: 'Misschien een foute keuze, maar dat zijn belachelijke excuses'

Wout van Aert kon zijn favorietenstatus niet waarmaken in Parijs-Roubaix. Hij werd uiteindelijk zevende. Na afloop was er de berusting: "Ik denk niet dat een overwinning erin zat."

Wout van Aert: 'Misschien een foute keuze, maar dat zijn belachelijke excuses'
  • Wout van Aert Wout van Aert

"Het was lastig zoals voor iedereen", vertelde Van Aert voor de camera's van Sporza.. "Ik voelde me opzich heel goed en we hadden met de ploeg een goede situatie. Toen Mathieu aanging zat ik te ver denk ik. Dat was m'n eigen schuld."

Op de kasseien liep het ook niet lekker voor Van Aert. "Dat was m'n eigen schuld. Ik had op de natte kasseien niet altijd het gevoel dat ik wilde hebben. Wanneer ik in de wielen zat was m'n zicht heel slecht. Ik ben niet 100% tevreden, maar ik denk ook niet dat de overwinning erin zat."

Van Aert vertelde zijn verhaal met rode ogen. De vele modder op de kasseistroken zorgde voor de nodige irritatie. "Met de bril op was het gevaarlijk omdat je midden op de strook door alle spatten niks zag, dus ik heb hem afgezet. In het begin ging dat wel goed, maar op een gegeven moment is je zicht niet goed. Misschien een foute keuze, maar dat zijn nu belachelijke excuses. Het was gewoon een enorm zware koers."

In het Bos van Wallers ging het niet helemaal goed voor Van Aert, hij werd even opgehouden door een andere renner. "M'n ketting schoot eraf en toen was ik m'n snelheid kwijt. Ik verloor de koers daar niet, maar het was wel een cartouche die ik verschoot en dat was niet nodig. Het was leuk om een keer mee te maken, maar ik vind dit niet leuker dan een droge editie. Het is enorm gevaarlijk en je kunt niet de hele dag de renners die voor je rijden vertrouwen. Dat heeft met geluk te maken."

Tot slot vertelt de Belgisch kampioen dat hij voorlopig een lange rustpauze gaat nemen. "Het is een lang seizoen geweest. Ik trek er even tussenuit", besluit hij.

Nieuws
  • Cor Vos