Van der Poel: 'Heb kunnen koersen zoals ik dat het liefst doe, strijdend ten onder gaan'

Een derde plaats bij zijn debuut in Parijs-Roubaix. Ondanks dat hij niet won was Mathieu van der Poel opgetogen na afloop. "Dit was een editie om in te kaderen. Ik ga deze niet rap vergeten."

Van der Poel: 'Heb kunnen koersen zoals ik dat het liefst doe, strijdend ten onder gaan'
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

"Ik ben er wel blij mee", vertelde Van der Poel na afloop tegen Sporza over zijn derde plaats. "Ik heb een heel mooie koers gereden vind ik. Ik heb kunnen koersen zoals ik dat het liefst doe, strijdend ten onder gaan. De benen waren wel op op het einde, de laatste 20 à 30 kilometer had ik geen overschot meer."

En dus probeerde hij in de slotkilometers niet weg te rijden, maar werd het sprinten op de wielerbaan. "Ik hoopte dat ik het minst kapot zat van allemaal in de sprint, maar ik was de meest kapotte van allemaal", lacht hij daarover. Tijdens de koers viel het op dat Van der Poel meermaals over zijn rug wreef, maar echt een probleem was dat niet.

"Ik denk dat een ieders rug wel pijn doet na zo'n dag. Het was heel zwaar, maar wel een editie om in te kaderen. Ik ga deze niet rap vergeten. Op elke strook kon ik echt m'n ding doen en in het Bos heb ik mezelf als eerste laten zien. Vandaar ook de lange finale die op het laatst wel z'n tol eiste."

Op 6 kilometer van het einde at Van der Poel nog een gelletje. Een wanhoopsdaad? Hij vond zelf van niet. "Ik heb om de 5 a 10 kilometer een gelletje genomen de laatste 50 kilometer. Ik wilde nog genoeg energie hebben, maar kwam op het einde wel tekort."

Nieuws
  • Cor Vos