Jeffrey Hoogland na zadelbreuk op EK: 'Toch die vakantiekilo's...' 

Mooie zelfspot van Hoogland en hij legt uit wat er nou precies gebeurde gisteravond!

jeffrey hoogland

Jeffrey Hoogland won eerder op het EK Baan in Zwitserland goud op de kilometer na een indrukwekkende rit (met een absolute toptijd voor een laaglandbaan) en in de kwartfinale van het sprinttoernooi leek er tegen de Pool Daniel Rochna tot bij z'n aanzet ineens z'n zadel brak en hij op de stang van de fiets wonderwel overeind bleef.

De Tukker kreeg een herkansing, won uiteindelijke eenvoudig van de Pool en kon er achteraf om lachen voor de camera van de NOS. "Ik denk dat die vakantiekilo's toch niet helemaal goed zijn... haha"

Daarna ging Hoogland wat serieuzer in op het incident. "Het was eigenlijk niet het zadel dat brak, maar het pinnetje brak door. Dat gebeurde op het moment dat ik vol het gat dicht wilde rijden en er overheen wilde blazen. Gelukkig besefte ik meteen wat er aan de hand was. Ik voelde en hoorde een knak; m'n zadel schoot naar beneden."

De sprinter legt uit hoe hij daar op anticipeerde met een snelheid van om en nabij de 70 kilometer per uur. "Ik ben voorzichtig mee naar beneden gegaan op de bovenbuis. Een split second dacht ik nog even: moet ik nu door op de stang? Maar ik kon eigenlijk niks meer doen, dus dat leek me toch niet zo handig, haha. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt."