Raar verhaal Eddy Planckaert: 'Had twee keer een zaadlozing tijdens het koersen' 

Huh? De Belgische oud-coureur en tv-personality legt uit hoe het zit.

eddy planckaert

Eddy Planckaert kennen we van z'n reality soaps en als min of meer vaste gast bij de wielertalkshows van Karl Vannieuwkerke, maar hij schuift ook weleens ergens anders aan. Eerder deze week was hij te gast in het praatprogramma 'De Cooke & Verhulst Show' op de Vlaamse commerciële zender Play4.

Het programma is de opvolger van Gert Late Night en inderdaad, de namen Verhulst en Gert samen zijn... het oude baasje van Samson. Verhulst heeft z'n hond ingeruild voor een mens (James Cooke) en nodigt mensen uit waar hij vragen aan stelt.

In dezen was dat dus Eddy Planckaert en Gertjuhhhh kwam om het lumineuze idee om de volgende vraag te stellen: "Klopt het dat renners door de opwinding en de inspanning soms met een erectie over de meet rijden?"

Planckaert liet zich niet uit het veld slaan en kwam met een serieus antwoord. "Dat niet, maar je kan wel zodanig diep gaan in je sport dat je eigenlijk een zaadlozing krijgt. Ik heb dat twee keer meegemaakt. Het is heel pijnlijk."

Wetenschap

We hebben even gecheckt of het verhaal van Eddy Planckaert enige wetenschappelijke basis heeft en we kwamen bij een artikel op Welingelichte Kringen terecht, waarin de aan het AMC verbonden seksuologe het volgende zegt: "Het fenomeen dat genitaliën kunnen reageren zonder dat er sprake is van een seksuele context is niet zo vreemd. Het is bewezen dat extreme angst ook een spontane genitale respons kan veroorzaken."