Vuurspuwende horrorclown Sven Nys crosst in Amerika

Het veldrijcircus is neergestreken in de Verenigde Staten. Vrij letterlijk...

sven nys

Deze week zijn de crossers in de Verenigde Staten om daar de wereldbekers van Waterloo, Fayetteville en Iowa af te werken. Sven Nys, de grote man achter het team Trek-Baloise Lions, is dus ook de plas overgestoken om onder andere zijn zoon Thibau en Lucinda Brand bij te staan.

Maar niet alleen dat... Want Trek is ook sponsor van de wereldbekerwedstrijden in Waterloo en maakt er in de dagen voorafgaand aan die wedstrijd een groot festijn van om de cross populairder te maken in Amerika.

Zo pakte het uit met een zogenaamde Legends Race, waarbij jong en oud verkleed als van alles en nog wat het parkoers in Waterloo verkleed aflegt. De anders toch behoorlijk serieuze Sven Nys ging helemaal los en kwam aan de start als een horrorclown.

Tussen de als koe verklede mensen deed hij in clownspak onderweg de nodige kunstjes op de fiets - en was hij op de een of andere manier opeens ook aan het vuurspuwen. Na afloop wijdde hij meerder Instagram-posts aan het gebeuren. Daaronder zie je nog een heerlijk algemeen filmpje van het event.

Wedstrijden Waterloo op tv

Er wordt natuurlijk ook zonder gekke kostuums gereden in Waterloo en wel vanavond Nederlandse tijd. Om 19.25 uur schakel je in op Eurosport voor de vrouwenwedstrijd - de Nederlandse toppers hebben de oversteek gemaakt! Om 20.55 uur is het aan de heren.