Wout van Aert zou drie weken rusten, maar week na Roubaix loopt hij de Antwerp 10 Miles

Een opvallende deelnemer aan de Antwerp 10 Miles. Een week na Parijs-Roubaix trok Wout van Aert zijn hardloopschoenen aan.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Net na Parijs-Roubaix klonk het nog dat Wout van Aert voorlopig een flinke tijd rust zou nemen en voorlopig niet aan fietsen wilde denken. Dat deed de renner van Team Jumbo-Visma ook de voorbije week. Het Nieuwsblad schrijft dat hij uiteten ging met ex-ploegleider Niels Albert, maar puur voor zijn plezier deed hij zondag ook mee aan de hardlooptocht Antwerp 10 Miles.

"Twee van mijn maten zijn zich aan het voorbereiden op de Hel van Kasterlee (een duatlon waarin dus gefietst en gelopen moet worden, red.). Ze stuurden vorige week dat er nog inschrijvingen vrij waren voor de 10 miles en hebben mij kunnen overtuigen en goesting doen krijgen", vertelde Van Aert daarover. "Bovendien konden we starten in de eerste golf, zodat je vrij snel kan lopen en uit het gedrang blijft."

De hardlooptocht van Wout van Aert

Op zijn Strava-account is te zien dat Van Aert één uur, elf minuten en elf seconden deed over de 10 miles. "Toen mijn manager Jef Van Den Bosch nog fit was, liep hij de 10 miles in 1 uur en vijf minuten. Beter doen dan hem was een mooi doel. Als ik thuis ga lopen, is dat meestal aan 4 minuten en 30 seconden per kilometer, maar voor mijn twee maten is 4 minuten per kilometer rustig joggen. Ik wist dus dat het hard zou gaan van bij de start en ben blij met mijn prestaties."

"Ik denk wel dat ik ofwel mijzelf overschat heb of hen onderschat, want ik heb toch lang alleen gelopen", liet Van Aert ook weten. "Na 14 kilometer vroeg ik me af: is dit wel vakantie? Ik had vooral veel last van mijn benen en op het einde ben ik wat stilgevallen. Ik vond het vreemd genoeg makkelijker om bergop te lopen dan bergaf, omdat je dan minder spanning op je benen hebt. Maar ik heb me geamuseerd, het was fun!"