HomeAchtergrondOverzicht | De laatste restjes (weg)koers op tv: pak nog wat je...

Overzicht | De laatste restjes (weg)koers op tv: pak nog wat je pakken kunt!

Voor wielrenners is pakken wat je pakken kunt geen goed credo, maar voor wielerfans in oktober wel! Hieronder hebben we de pan met koers uitsgeschraapt en dit is wat er nog te zien is deze week (en de week erna)!

Maandag: Coppa Agostini

In Italië zijn ze na de drukke vorige week met als klapstuk de Ronde van Lombardije nog niet uitgekoerst en Karsten en Jeroen zijn er vanmiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur bij op Eurosport 1: de Coppa Agostini.

Wie er ook bij zijn, maar dan echt in Italië en op de fiets: Chris Froome, Alessandro Covi, Alejandro Valverde, Alessandro de Marchi, Alexey Lutsenko en Aleksandr Vlasov.

UPDATE: Helaas loog de website van Eurosport uit; ze zenden Snooker uit op het hoofdkanaal en de marathon van Boston op Eurosport 2. Je bent dus op de Eurosport Player aangewezen.

Het profiel van de koers rond Lissone.

Woensdag: Giro del Veneto

Woensdagmiddag hetzelfde recept als op maandag – maar dit is dan ook in Italië echt het laatste restje koers. Vanaf 15.00 uur begeleiden Karsten en Jeroen je op Eurosport 1 bij de Giro del Veneto. Je ziet ongeveer dezelfde namen terug als op maandag, met als belangrijk verschil dat het wat minder heuvelachtig is. Sprinters als Elia Viviani maken ook zeker kans dus als ze de laatste bergjes op 30 kilometer van de streep overleven.

Zaterdag: Ster van Zwolle

In Nederland werden in het vroege voorjaar nog wat koersen afgelast vanwege corona en daarom is de gebruikelijke seizoensopener in Zwolle nu plotseling een van de laatste wedstrijden. De wedstrijd is van een wat lager niveau, dus je zult niet de World Tour-ploegen aan het werk zien als je zaterdagmiddag op RTV Oost aanzet. Maar koers is koers, toch (zeker in oktober)?

Zondag: Chrono des Nations

Op zondagochtend (9.00-12.00) is er voor de échte koersliefhebber het Brits kampioenschap voor vrouwen op Eurosport 1. Maar 's middags is er eigenlijk een veel interessantere wedstrijd met de Chrono des Nations, een tijdrit waarin onder andere Filippo Ganna en Remco Evenepoel nog acte de présence zullen geven. Helaas krijgen andere sporten voorrang op de tv-zenders en zul je de dus de Eurosport Player moeten aanslingeren.

Week erna (23 en 24 oktober): het echte einde van met de Ronde van Drenthe

Net als de Ster van Zwolle ging ook de Ronde van Drenthe niet door in het voorjaar en dus is er op zondag nog een heuse World Tour-wedstrijd voor de vrouwen om het jaar mee af te sluiten. Grote namen aan het vertrek (nog niet bekend, maar voorlopig staan Lonneke Uneken, Ellen van Dijk en Lotte Kopecky al wel op de startlijst) en je ziet het allemaal op RTV Drenthe.

Zaterdag rijden de mannen, maar daar is het (uiteraard) geen World Tour-koers. Toch staan er op de voorlopige startlijst al een paar mooie namen met Taco van der Hoorn en thuisrijder Elmar Reinders.

Cross: woensdag en zondag

Natuurlijk vullen de crossers de leegte die de wegrenners achterlaten (al is dat gat pas echt gevuld als de wegrenners hun opwachting maken in het veld.

Maar voor we Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock in de modder zien, is het aan de anderen – waarbij we toch bijna een dwingend kijkadvies voor de vrouwencrossen geven!

Woensdagavond zie je ze eerst in de wereldbekercrossen in Fayetteville (op het WK-parkoers) en zondagavond in Iowa. De vrouwen zie je rond de klok van 19.30 uur op Eurosport en de mannen volgen daarna rond 21.00 uur.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | De Speld en Tour de Tietema presenteren: het lichtste (en grappigste) wielershirt ooit!

De Speld mengde zich in een samenwerking met La Machine al eerder in de...

Video | Sam Oomen: ‘Ik kan nog niet pijnvrij fietsen’

Sam Oomen reed dit seizoen al de Giro, maar ook in de derde grote...

Vuelta | Grappig beeld: Lotto speelt Titanic na bij ploegenpresentatie

Net als bij de start van de Tour de France van 2015 in Utrecht...

Vuelta | Ploegentijdrit! Alles wat je moet weten over etappe 1: Utrecht-Utrecht

Parkoers Zullen ze bij de Vuelta-organisatie geluisterd hebben naar de wensen van Team Jumbo-Visma? Een...

Meer zoals dit

Andere toppers over ‘crazy’ Evenepoel: ‘Zou Vuelta kunnen rijden zoals Van Aert’

Hij wil er zelf niets van weten en zegt voor een plaats in de...

5 tips voor in je Vuelta-pooltje

Steff Cras (Lotto Soudal) Wie de uitslagenlijst van Steff Cras erbij pakt, kan niet anders...

Opa Lotte Kopecky: ‘Denk niet dat ze ooit al een disco van binnen heeft gezien’

Lotte Kopecky kende na een schitterend voorjaar met onder andere winst in de de...