Voor deze 5 veldritten geldt een thuisblijfadvies

Bij Wieler Revue raden we uiteraard aan om alle veldritten te kijken, maar voor deze veldritten geldt wat ons betreft zelfs een thuisblijfadvies!

Iserbyt

1) 24 oktober Zonhoven

De Kuil van Zonhoven. Een icoon in de crosswereld. En daarmee is de cross van Zonhoven een van de crossen die je deze winter zeker moet zien. Is het niet bierdrinkend en friet etend in De Kuil zelf, dan wel op de televisie. Mathieu van der Poel won er drie keer, maar de laatste zege was voor Toon Aerts (2019). Maakt sinds dit jaar deel uit van het Wereldbeker-klassement, terwijl het normaliter tot de Superprestige behoorde.

Van der Poel in Zonhoven

2) 1 november Koppenbergcross

Wat maakt de Koppenbergcross zo mooi? Natuurlijk, de Koppenberg en de onwijze inspanning die de renners daar moeten leveren. Zelfs Mathieu van der Poel heeft slechte herinneringen aan deze cross. Ja, hij won er in 2017, maar een jaar later kende hij een van zijn totale off-days. Maar er zijn meer redenen waarom de Koppenbergcross de moeite waard is. Het is altijd op 1 november, wat dit jaar op een maandag valt. Wat is er nou mooier om die eerste werkdag van de week af te sluiten met een cross? Wij zouden alvast vrij nemen die middag! Maakt deel uit van de X2O Badkamers-trofee.

3) 21 november Koksijde

De laatste drie edities van de cross in Koksijde werden gewonnen door Mathieu van der Poel. Dat mag geen verrassing heten, want Van der Poel beheerst alle facetten van de cross. Maar de veldrit van Koksijde is wel een specifieke door de vele zandstroken die er liggen. Het is altijd fascinerend om te zien hoever crossers raken in het zand en of ze op hun fiets kunnen blijven. Daarom een bindend kijkadvies.

4) 19 december Namur

Een ruime maand later wacht weer een hele andere soort cross, namelijk de Wereldbeker van Namur. De editie van vorig jaar op de Citadel van Namur was een van de beste crossen van de afgelopen jaren, terwijl Namur het jaar daarvoor ook allerminst teleurstelde met een intense strijd tussen Toon Aerts en Van der Poel. In 2019 en 2020 ging de zege toch naar Van der Poel, maar daarvoor werd hij wel tot het uiterste gedwongen. Namur is een cross waar ook Tom Pidcock kan wedijveren met Van der Poel en Wout van Aert. In Namur mag je dan ook gerust spreken van de grote drie.

Van der Poel en Van Aert in Namur

5) 30 januari WK Fayetteville

Het wereldkampioenschap kan uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Maar toch, het WK wordt dit jaar georganiseerd in het Amerikaanse Fayetteville en de grote vraag is of Wout van Aert en Mathieu van der Poel wel afreizen naar het WK gezien de voorbereiding op hun wegseizoen. Overigens wordt komende woensdag een Wereldbeker-cross in hetzelfde Fayetteville gereden. Om alvast te weten wat men kan verwachten op het WK is dat eigenlijk een zesde kijkadvies: woensdagavond vanaf even voor half acht bij de vrouwen en vanaf een uur of negen bij de mannen.

Cyclocross
  • Cor Vos