Wow! Parijs-Roubaix-shirt Annemiek van Vleuten wordt geveild en levert duizenden euro's op

Nee, Parijs-Roubaix was voor Annemiek van Vleuten allerminst een mooie wedstrijd. Ze raakte er zwaar geblesseerd, maar uiteindelijk levert het toch nog iets moois op.

Vleuten

Movistar, de ploeg van Van Vleuten, organiseerde een veiling waarvan de opbrengsten naar een herbebossingsproject in de regio Navarra gingen. Het shirt waarin Van Vleuten over de kasseien dokkerde en uiteindelijk zo zwaar ten val kwam, leverde liefst 2900 euro op. Daarmee was het verreweg het topstuk van de veiling. Het paarse shirt dat Van Vleuten droeg, was niet het normale blauwe dat we kennen van Movistar. De Nederlandse reed in het paars omdat ze leidster was in het UCI WorldTour-klassement.

Het shirt van Van Vleuten was na Parijs-Roubaix uiteraard viezer dan na andere koersen. De ploeg heeft het shirt met een bepaalde werkwijze wel laten behandelen om bacteriën en DNA te verwijderen. Zelf beleefde Van Vleuten er zoals gezegd weinig plezier aan, want in de eerste vrouweneditie van Parijs-Roubaix brak ze haar bekken en schouder bij een val op de kasseien. Ondertussen heeft De Rode Lantaarn-podcast een speciale actie gestart waarbij je Van Vleuten een kaartje kan sturen.