Europees kampioenen Van Schip/Havik en teamsprintsters mogen niet naar WK van UCI

Idiote regeltjes van de UCI weer..

van schip havik

Slecht nieuws: de UCI heeft in al z'n wijsheid besloten dat Nederland op de teamsprint bij de vrouwen en de madison (koppelkoers) bij mannen geen afvaardiging naar het WK baanwielrennen dat van 20 tot en met 24 okrober in Roubaix wordt gehouden - overigens niet op de bekende velodroom aldaar..

Concreet houdt dit in dat kersvers Europees kampioenen Shanne Brasspennincx, Kyra Lamberink en Steffie van der Peet (teamsprint vrouwen) en Jan Willem van Schip en Yoeri Havik niet op het wereldtoneel kunnen laten zien wat ze waard zijn.

Vanwege de coronapandemie meed de Nederlandse baanselectie enkele wedstrijden die een voorwaarde voor WK-kwalificatie waren (onder andere in brandhaard Colombia). De UCI verleent wel dispensatie aan indivuele atleten, maar niet voor de teamonderdelen.

Thorwald Veneberg, directeur bij de KNWU, bracht het slechte nieuws vanochtend over aan de rensters en renners die ermee te maken hebben. "We hebben lange discussies gevoerd met de UCI, maar ze houden vast aan hun standpunt", aldus Veneberg.

Bij het EK van vorige week in het Zwitserse Grenchen reden de teamsprintsters nog tot twee keer toe een wereldrecord en wonnen Van Schip en Havik na een enerverende koers goud op de madison.

Kyra Lamberink reageert met een mooi statement op Twitter:

Nieuws
  • Cor Vos