HomeMagazineDe Wieler Revue-herfstspecial is uit! Vol met heerlijke verhalen over het WK,...

De Wieler Revue-herfstspecial is uit! Vol met heerlijke verhalen over het WK, Parijs-Roubaix en de Cross!

De Wieler Revue-herfstspecial ligt vanaf deze week in de winkels! Daarin onder meer aandacht voor het WK, Parijs-Roubaix en de cross! Welke verhalen kun je verwachten? Dat vind je hieronder!

WK Leuven

We staan uitgebreid stil bij het heerlijke WK in Vlaanderen, waar Dylan van Baarle een zeldzame Nederlandse medaille wist te pakken op de wegrit. Met zijn zilveren plak bekroonde Van Baarle een uitstekend seizoen. Genoeg redenen voor een uitgebreid gesprek met de geboren Voorburger. Uiteraard ging het over het WK, over zijn gebrekkige voorbereiding en over de vraag die Wout Poels jarenlang kreeg toen hij voor Team Sky reed: wil hij niet vaker voor eigen kans rijden? Van Baarle begrijpt de discussie niet zo goed en is vertelt helemaal op zijn plek te zijn bij het huidige INEOS Grenadiers.

Er was meer Nederlands succes op het WK in Leuven. Bij de vrouwen kroonde Ellen van Dijk zich tot wereldkampioene tijdrijden. Daarmee viel een last van haar schouders. In Wieler Revue legt ze uit waarom en natuurlijk gaat het ook over de onbegrijpelijke tactiek tijdens de wegrit. Bij het analyseren van die tactiek houdt Van Dijk geen blad voor haar mond.

Parijs-Roubaix

De koers van het jaar? De koers van het decennium? De eerste natte Parijs-Roubaix sinds 2002 stelde in elk geval geen teleur. Mathieu van der Poel was in topvorm, Sonny Colbrelli won, maar de grote verrassing was Florian Vermeersch. Met zijn tweede plaats reed hij zich definitief tussen de wereldtoppers in het keienwerk. Hoog tijd om kennis te maken met de jonge Vlaming van Lotto Soudal. En Vermeersch blijkt 'gene gewone' zouden ze in Vlaanderen zeggen.

Sluit een abonnement af zodat je geen Wieler Revue meer hoeft te missen!

Cross

Uiteraard staan we ook stil bij de cross. De eerste veldritten zijn alweer gereden en de donkere dagen naderen waarop je met een bakkie thee voor de televisie zit om de cross te kijken. Er is nogal wat veranderd in de opzet van het seizoen. In onze uitgebreide cross-kalender kunt u zien wat er daadwerkelijk anders is dan voorgaande jaren.

Zeg het woord cross en Heinrich Haussler start een lange monoloog waarom hij de sport zo mooi vindt. Een betere crossmissionaris kan de sport niet vinden. Ondertussen blijken zijn twee kinderen ook helemaal gek van de cross. “Mijn ene zoon is fan van Wout van Aert, terwijl de andere supporter is van Mathieu van der Poel.” De Bahrain-Victorious-renner raakte niet uitgepraat over de sport die hij twee jaar geleden ontdekte en die hij deze winter nog serieuzer gaat aanpakken.

En verder?

Dan Martin, Fabio Aru en Tony Martin. Meerdere grote namen hangen hun fiets aan de wilgen. De misschien wel grootste renner die stopt: André Greipel. Begin oktober reed hij in de Sparkassen Münsterland zijn laatste profkoers. We blikten uitgebreid terug met De Gorilla, die in totaal liefst 158 overwinningen boekte in zijn carrière. Dat terwijl hij naar eigen zeggen helemaal het lichaam niet had om profwielrenner te worden.

De wielerwereld globaliseert wellicht minder snel dan andere sporten, maar toch zijn er renners actief in de WorldTour uit alle windstreken. Tsgabu Grmay van Team BikeExchange was bijvoorbeeld de eerste Ethiopische wielrenner die de Tour de France reed. De weg naar de WorldTour was niet makkelijk, maar die weg heeft er wel voor gezorgd dat hij nooit zal klagen als wielrenner. Een verhaal over armoede, oorlog in zijn Tigray en trainen tussen de hyena's.

Tot slot doken we in ons archief en vonden we een prachtig verhaal van Jean Nelissen over Eddy Planckaert, staan we stil bij Peter Post die tien jaar terug overleed en verder kropen we zelf op de Specialized Crux om over de gravelstroken rondom Leuven te banjeren.

Dat wordt in volle sprint naar de plaatselijke Primera of in een paar klikken op je deurmat, want de Wieler Revue-herfstspecial mag je simpelweg niet missen! Bestel 'm hier of nog beter: sluit een abonnement af zodat je iedere Wieler Revue standaard op je deurmat ontvangt!

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Israel-Premier Tech neemt maatregelen, renners en staf in neutrale outfit

Helaas laat de oorlog in Gaza naar aanleiding van de terroristische aanvallen van Hamas...

Dit Instagram-account maakt de mooiste (en herkenbare) sarcastische wielergrappen

Wielrennen is natuurlijk serieuze topsport, maar het is ook vooral een eigen biotoop. Een...

📸 Evenepoel en Van der Poel samen op pad langs de Spaanse kust

De wereldkampioen en de Belgische kampioen vertoeven al enkele weken aan de Spaanse kust,...

Column | End of an era: de bruine broek is niet meer (en dat doet stiekem pijn)

Ik heb de blues. De bruinebroekenblues. Het nieuws sloeg in als een bom bij...

Meer zoals dit

DSM-teamarts over hartproblemen bij wielrenners: ‘Zelfs bij een op papier perfecte screening glippen er nog renners doorheen’

2023 was een jaar waarin veel wielrenners noodgedwongen hun fiets aan de haak moesten...

Jan Maas over WK-zege Van der Poel: ‘De taxichauffeur had geen idee dat de wereldkampioen in haar auto zat’

In de Wieler Revue-eindjaarsspecial (sluit hier een abonnement af) blikken we uitgebreid terug op...

Interview | Yara Kastelijn: ‘Dan ga ik langs bij andere ploegen en zeg ik ‘rijden jullie weer op kop voor SD Worx?’

Eerder in haar loopbaan won de renster van Fenix-Deceuninck al het EK veldrijden, maar...