Dit zijn de 7 renners die ons het afgelopen seizoen het meest verrasten (in positieve zin)

Dat Mathieu van der Poel en Wout van Aert hun mannetje staan, mag geen verrassing heten. Maar wij vinden deze 7 wél verrassingen. Eens met onze keuze en argumenten?

taco van der hoorn

1) Taco van der Hoorn

Dat Taco van der Hoorn z'n contract bij Jumbo-Visma niet werd verlengd was een blessing in disguise voor de renner uit De Zilk: hij mag bij Intermarché Wanty Gobèrt lekker z'n gang gaan en dat deed met een fantastische etappezege in de Giro en nog enkele andere resultaten meer dan voortreffelijk!

2) Gino Mäder

Aan het begin van het seizoen was Gino Mäder nog die renner die in een etappe van Parijs-Nice in de laatste meters gepasseerd werd door Raket Roglic, maar in de Giro won hij een rit en in de Vuelta reed hij top 10. Mäder is nog jong, dus we gaan nog veel van hem horen - hij reed nu al een beter seizoen dan die andere jonge Zwitser: Marc Hirschi.

(Bovendien haalde Gino ook nog op originele wijze geld op voor het goede doel tijdens de Vuelta; kunnen we ook waarderen!)

3) Kasper Asgreen

Wie vóór de Ronde van Vlaanderen had gezegd dat Kasper Asgreen Mathieu van der Poel erop had gelegd in een sprint was voor gek verklaard. De Deen deed het wel en is daarom toch, alhoewel hij voordien natuurlijk ook al een klasbak was een van de verrassingen van dit wielerseizoen.

4) Florian Vermeersch

Tuurlijk, hij moet het volgend seizoen nog bevestigen, maar wat Florian Vermeersch deed in Parijs-Roubaix was van grote klasse. De hele dag in de aanval.

Dat het waarschijnlijk geen eendagsvlieg is, bewees het fietsende gemeenteraadslid door ook al een supersterk WK voor beloften te rijden, waarin hij derde werd in de tijdrit en zich in de wegwedstrijd leeg reed voor de kansen van Thibau Nys.

5) Tim Merlier

Voor dit seizoen was Tim Merlier al een gevreesde sprinter, maar dit seizoen reed de Belg zich met etappezeges toch écht in het rijtje topsprinters met etappezeges in de Giro en Tour. Dat hadden wij op voorhand niet gedacht.

6) Sonny Colbrelli

Voor Colbrelli geldt een beetje hetzelfde als Asgreen en Merlier: al wel een goede coureur, maar subtop bij het begin van het seizoen. Met een Tour waarin hij zich ook bergop deed gelden en zeges in het Europees kampioenschap en natuurlijk Parijs-Roubaix is die Colbrelli niet meer. Hij is een wereldtopper.

7) Fabio Jakobsen

We hoopten erop. Maar dát Fabio Jakobsen ook daadwerkelijk zo sterk terugkwam na de horrorcrash in Polen dat hij meteen etappes won in de Vuelta... Chapeau! Wat een wilskracht - en natuurlijk ook: wat een talent!