Parkoers Tour de France 2022 bekend! 5 Data om nu al te blocken in je agenda 

Bedank ons later maar als jij lekker naar de etappe naar Alpe d'Huez ligt te kijken op je bankie en je collega's aan het zwoegen zijn op kantoor - en als je níet bij je schoonouders zit tijdens de kasseienrit.

van der poel van aert

1) Woensdag 6 juli: Lille-Arenberg

Wie Arenberg leest en iets van wielrennen weet, weet hoe laat het is: kasseientijd! In de vijfde etappe van de Tour krijgen de renners 20 kilometer aan kasseien te verhapstukken in 11 stroken - waarvan er 5 nog nooit in Parijs-Roubaix betwist werden. Spektakel gegarandeerd!

2) Donderdag 7 juli: Binche-Longwy

In het pré-MVDP-tijdperk had zo'n rit nooit in dit lijstje gestaan, maar wij denken dat dit een rit is waar Mathieu van der Poel z'n duivels gaat ontbinden met een lastige aankomst die hij in topvorm zeker aan moet kunnen. Misschien is de hele dag blocken overbodig (al weet je het nooit met Mathieu van der Poel..), maar de finale moet je meemaken!

3) Vrijdag 8 juli: Tomnblaine-La Super Planche des Belles Filles

Hij zit er wat vaak in de laatste jaren, maar de Planche des Belles Filles, pardon.. de Super Planche des Belles Filles (dat wil zeggen dat ze het laatste ultrasteile stukje ook doen) is wel de eerste aankomst bergop en traditioneel gezien weten we dan waar iedereen staat. Wil je zien dus!

4) Woensdag 13 juli én donderdag 14 juli: Alpentweeluik (jaja, twee dagen vrij nemen!)

Het grandioze Alpentweeluik, waarin het alleen maar klimmen, dalen, klimmen, dalen, klimmen is. Mét de Galibier (2x) en als klap op de vuurpijl een finish op de Alpe d'Huez op donderdag. Deze twee dagen mag je als wielerliefhebber echt niks anders te doen hebben. Hier wordt de Tour beslist!

5) Donderdag 21 juli: Lourdes-Hautacam

Het is net wat minder dan de twee ritten in de Alpen, maar ook de zwaarste rit in de Pyreneeën is er eentje om de vingers bij af te likken, met de mythische Aubisque, de onbekende Spandelles (maar dat is een zware) en finish bergop op de Hautacam, ook geen kleine jongen.

En dan afhankelijk van de spanning (als Pogacar een minuutje of wat achterstaat bijvoorbeeld..) nog zaterdag 23 juli voor de heuvelachtige slottijdrit van 40 kilometer die op het programma staat.