Groene ambities Wout van Aert in Tour? 'Kijken of en hoe we dat in kunnen vullen' 

Met het bekendmaken van het parkoers komt ook de Tourpuzzel voor Jumbo-Visma op tafel. Wat bijvoorbeeld te doen met de groene ambities van Wout van Aert? Teambaas Richard Plugge reageert.

wout van aert
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Wout van Aert Wout van Aert

Gisteren werd het parkoers voor de Tour de France van 2022 bekendgemaakt en met op de twee etappes in lijn in Denemarken na lijken er weinig echte sprintersritten op het programma te staan. Nóg meer kansen voor een type Van Aert in het groen dus. Maar wordt dat ook Wout van Aert zelf?

Daarover gaan de Belg en de ploeg binnenkort om tafel, zo zei manager Richard Plugge van Jumbo-Visma tegen Sporza. "Als Wout zegt dat hij dit jaar voor groen wil gaan, dan zullen we kijken of en hoe we dat kunnen invullen. Maar die beslissing moet nog genomen worden."

Plugge legt uit hoe het team te werk gaat. "We zijn nu bezig met de evaluatie van dit seizoen. Binnenkort beginnen we aan de individuele gesprekken met de renners, die dan hun wensen mogen uitspreken. Wil Wout wel voor de groene trui gaan? En past dat in het grotere plaatje? Daar zullen we het over hebben in die gesprekken. Maar het teamdoel is al wel bekend: we willen de gele trui in Parijs."

Daarmee sorteert Plugge voorzichtig voor op een Tour zonder of op z'n minst met maar lichtgroene ambities. Helemaal als hij zegt dat Wout van Aert dan ook een schitterende Tour kan rijden.

"Ook al heeft Wout dit jaar de groene trui niet gewonnen, heeft hij toch een fantastische Tour gereden. De ritten die hij won en de manier waarop hij reed, waren geweldig. Hij was ook van dienst voor het team, het was fantastisch wat hij allemaal gedaan heeft in de Tour. Wout is een alleskunner."

Maar wij zouden het graag zien; een strijd tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel om het groen! Dringend advies aan Jumbo-Visma: gewoon lekker die jongens van UAE voor het geel op kop laten rijden en geef Van Aert een Mike Teunissen als groene hulp mee.