HomePelotonpraat10 Renners uit de World Tour waar je nog nooit van hebt...

10 Renners uit de World Tour waar je nog nooit van hebt gehoord

Onze redacteur denkt toch een behoorlijk groot wielerkenner te zijn, maar hij ging alle ploegen eens bij langs en van de deze tien had hij nog nooit gehoord...

Onlangs las ik ergens het nieuwtje dat Deceuninck-QuickStep het contract van Ian Garrison niet zou verlengen. Ik dacht alleen maar: wie?! Want ik dacht ook alle renners in de World Tour wel te kennen, zeker van naam, en zeker die van een topploeg als Deceuninck-Quickstep.

Maar niet dus, want van Garrison had ik nog nooit gehoord. Dat zette me andermaal aan het denken, want als er die Garrison was, dan zouden er vast meer zijn. Ik kwam tot deze tien. Als jij wel van ze hebt gehoord: chapeau, je bent de grootste wielerkenner die ik ken!

1) Ian Garrison dus (Deceuninck-QuickStep)

Je ziet 'm hierboven. Deze 23-jarige Amerikaan werd in 2019 nog tweede op het WK tijdrijden voor beloften, maar die belofte heeft hij in dienst van Lefevere niet in kunnen lossen. Achter zijn naam prijken dit seizoen veel DNF's. Z'n beste resultaat was een derde plek bij de tijdrit in de Settimana Coppi e Bartali, maar behoudens dat behaalde hij geen enkele top 30-klassering.

2) Gleb Brussenskiy (Astana)

Hoewel de voornaam Gleb mij zeer fascineert, kan ik niet zeggen dat de naam van de 21-jarige Kazak mij al eens is opgevallen. Dat is ook lastig, want op een achtste plek in de zevende rit van de Ronde van Turkije na valt er weinig te melden over 'm. Hij heeft met z'n prestaties toch een contract voor volgend seizoen weten te bemachtigen, want ook dan rijdt hij bij Astana.

3) Ahmed Madan (Bahrain Victorious)

Ahmed Madan is zelfs zo onbekend dat huisfotograaf Cor Vos geen beeld van hem heeft in zijn enorme archief. Niet zo gek, want het is het eerste seizoen van deze Bahreini – rara hoe hij bij Bahrain Victorious is terechtgekomen en volgens het doorgaans betrouwbare ProCyclingstats.com reed hij dit seizoen alleen de Ronde van Hongarije… Ook niet echt een schande dat ik hem niet ken dus.

4) Martin Laas (BORA-hansgrohe)

Waar het niet echt een schande is dat ik Ahmed Madan niet ken, geldt dat misschien wel voor de Est Martin Laas. Deze 28-jarige renner van BORA zie je hieronder immers vrolijk lachen met een biertje op het podium van het Kampioenschap van Vlaanderen.

Laas werd daarin derde; hij won dit jaar zelfs een etappe in de Arctic Race. Ja, Laas zou ik toch echt moeten kennen, maar toch enkel vraagtekens boven m'n hoofd toen ik z'n naam zag. Ik neem ontslag bij Wieler Revue!

5) Yousif Mirza (UAE Team Emirates)

Voor ik ontslag neem, maak ik wel even dit lijstje af. Yousif Mirza is de volgende klant. Net als Ahmed Madan een 'thuisrijder'; hij komt uit de Verenigde Arabische Emiraten. Anders dan Madan is hij geen jonkie meer; Mirza is al 33 lentes. Hij won zowel het nationaal kampioenschap op de weg als tegen de klok, maar dat was René Froger vermodelijk ook nog gelukt…

6) Xandres Vervloesem (Lotto-Soudal)

Nu dacht ik dan alle Belgen in de World Tour toch écht wel te kennen, maar bij Lotto-Soudal hebben ze een blik met jongeren opengetrokken. Die ken ik inmiddels allemaal wel (Florian Vermeersch, Harm Vanhoucke, Brent Van Moer)… behalve Xandres Vervloesem.

Andermaal een naam die toch op zou moeten vallen (Vervloesem, ik vind het poëtisch klinken), maar dan moeten ze Xandres bij Lotto-Soudal misschien wat meer opstellen, want hij kwam nog niet tot twintig koersdagen.

7) Martin Salmon (Team DSM)

Met groot dierenliefhebber Karsten Kroon als commentator bij Eurosport zou je denken dat de naam Martin Salmon toch wel eens is gevallen afgelopen seizoen, maar ik kan het me niet heugen…

8) James Piccoli (Israel Start-Up Nation)

James Piccoli is letterlijk een kleine naam in het peloton, maar deze 30-jarige Canadees reed toch maar mooi de Vuelta. Wel in een dienende rol. Misschien mag-ie met de intrede van het Canadese bedrijf Premier Tech als sponsor bij de Israeliërs wat meer voor eigen kans rijden en horen we z'n naam eens.

9) Abner Gonzales (Movistar)

De kampioen van Puerto Rico is actief de World Tour en zijn naam luidt Abner Gonzales. Jong (21) en toch best veelbelovend, want hij won dit seizoen het jongerenklassement in de Ronde van Portugal. Misschien krijgt-ie volgend seizoen kansen in grotere koersen bij Movistar, want hij ligt nog twee seizoenen vast.

10) Andreas Stokbro (Qhubeka-Nexthash)

Een renner wiens achternaam maar twee letters korter is dan het woord stokbrood zou me toch eens opgevallen moeten zijn. Maar de 24-jarige Deen kreeg dat toch niet voor elkaar met dit seizoen een twaalfde plek in de onlangs verreden Coppa Bernocchi als beste resultaat. Hieronder zie je 'm in betere tijden als winnaar van de Ronde van Vlaanderen voor beloften in 2019.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lance Armstrong stapt opnieuw in het huwelijksbootje: ‘Had het niet overleefd zonder haar’

Lance Armstrong zijn Tourzeges zijn hem afgenomen, maar in 2008 vond hij wel de...

Toekomst Colbrelli nog altijd in ongewisse: ‘Het lijkt een eeuwigheid te duren’

Op 22 maart sloeg het noodlot toe voor Sonny Colbrelli in de Ronde van...

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf...

Bob Jungels stapt over naar BORA: ‘Perfecte ploeg om écht terug te keren op hoogste niveau’

Bob Jungels mocht na een positieve coronatest bijna niet meedoen aan de Tour de...

Meer zoals dit

Lance Armstrong stapt opnieuw in het huwelijksbootje: ‘Had het niet overleefd zonder haar’

Lance Armstrong zijn Tourzeges zijn hem afgenomen, maar in 2008 vond hij wel de...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...