HomePelotonpraatDeze Nederlandse bedrijven zijn uitermate geschikt om de broodnodige tweede Nederlandse profploeg...

Deze Nederlandse bedrijven zijn uitermate geschikt om de broodnodige tweede Nederlandse profploeg te gaan sponsoren

Die tweede Nederlandse profploeg moet er komen en wij doen alvast wat suggesties aan bedrijven die in de prachtige wielersport kunnen stappen! Deze 5 bedrijven zijn ervoor geknipt...

Een tijdje geleden startte Beat Cycling een initiatief om naast Jumbo-Visma een tweede echte Nederlandse profploeg te loaten ontstaan en daarmee het gat dat Roompot achterliet op te vullen. Wij ondersteunen dat van harte en roepen een aantal Nederlandse bedrijven hierbij op om in de edele wielersport te stappen.

(Serieuze opties en iets minder serieuze opties, maar de moraal van het verhaal is: die tweede Nederlandse profploeg moet er komen!)

1) Albert Heijn of een andere supermarkt

Hoe mooi zou het zijn?! Een heuse supermarktoorlog, maar dan in het profpeloton. Albert Heijn is als grootste Nederlandse supermarkt – en één van de grootste Nederlandse bedrijven ter wereld – natuurlijk de eerste waar we aan denken.

Maar een andere supermarkt mag ook hoor. De Poiesz Ploeg, zou een helen fraaie zijn. Of iets hipper: Team Marqt – Astana heet volgend jaar officieel ook Astana Qazaqstan, dus die q zou helemaal op z'n plaats zijn in het peloton!

2) Unox

Jumbo-Visma is een samenwerking van een Nederlandse en Noorse sponsor, dus hoe mooi zou het zijn als Unox zich als sponsor zou voegen bij de al bestaande Noorse ploeg Uno-X. Dan krijg je Team Unox-Uno-X. Een instant cultploeg.

Uiteraard krijgt Unox-Uno-X ook een vrouwentak die zich met name richt op veldrijden en Annemarie Worst als kopvrouw zou hebben. Steven Rooks wordt sportief directeur van de ploeg.

3) Heineken

Heineken kan met de 0.0-variant als sponsor van een wielerploeg wraak nemen op Youp van 't Hek. De cabaretier maakte Buckler kapot en Buckler was van Heineken. Nog belangrijker: het was ook een wielerploeg. 0.0-bier is nu niet meer weg te denken uit de samenleving en dus kunnen oude tijden van de bierploeg herleven.

Een Buckler, alleen als-ie ijs- en ijskoud is!

4) Boskalis (of een ander Nederlands baggerbedrijf)

Nederland baggerland. We zijn internationaal vermaard vanwege vele landwininningsprojecten en andere baggerpracktijken, dus zou het logisch zijn als zo'n bedrijf in de wielersport stapt. De Boskalis Boys bekt lekker, dus daarom hebben we die gekozen. En als het even wat minder gaat dan is het natuurlijk ook heerlijk zeiken op die nieuwe Nederlandse baggerploeg!

5) Zeeman

Jumbo-Visma heeft Merijn Zeeman aan het sportieve hoofd, dus die andere Nederlandse ploeg kan mooi de Zeeman-ploeg worden. Zeker als Beat Cycling er dan iets mee te maken heeft, want dan rijdt Jan Willem van Schip bij de Zeeman-ploeg. Cirkel rond! Een soort nieuwe Z-ploeg.

Maak hier een wielershirt van en je hebt ook meteen het mooiste shirt van het peloton! | Beeld: zeeman.nl

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...