Chapeau voor Metec! Wielersponsor draagt ook financieel bij aan jeugdwedstrijden 

Zo ziet het eruit als je als bedrif liefde hebt voor de wielersport! Kunnen we alleen maar toejuichen.

metec nk tijdrijden

Metec is een bedrijf fietsenstallingen, straatmeubilair, verkeersvoorzieningen en aanrijbeveiligingen levert en wegmarkeringen aanbrengt, maar de doorgwinterde wielerliefhebber kent ze waarschijnlijk beter als de titelsponsor van de continentale wielerploeg Metec-Solarwatt p/b Mantel.com.

Bij de ploeg ploeg reed in het verleden onder andere huidig Alpecin-renner Oscar Riesebeek en ook Sjoerd Bax, die het afgelopen NK nog knap tweede werd, reed afgelopen seizoen bij de ploeg die vooral Nederlandse topsemiprofs en beloften die ooit een stap hogerop hopen te maken een kans geeft.

Maar ze doen meer dan dat, want afgelopen weekend was het NK tijdrijden in het Drentse Peize voor de jongste wielrenners in ons land (de junioren en de nieuwelingen) en daar prijkte de naam van Metec op de reclame-uitingen.

Metec doet dat niet omdat ze er per se beter van worden als bedrijf, maar omdat ze de wielersport een warm hart toedragen en de breedtesport willen steunen. Een mooi initiatief dat we alleen maar toe kunnen juichen in een tijd waarin veel wedstrijden op een lager niveau niet door kunnen gaan - dat geldt natuurlijk ook voor andere sponsors als Born, Eyewish, Shimano en Eyewish!

Als 'beloning' won een junior die volgend jaar voor Metec koerst: Tibor del Grosso. De junior kwam recent nog in het nieuws omdat de juniorenbondscoach hem liet afvallen bij de WK-selectie, hoewel hij dit seizoen de beste Nederlandse junior is. Bij de juniorenmeisjes was Anna van der Meiden de snelste.

Pelotonpraat
  • Twitter Metec-Solarwatt p/b Mantel.com