HomeNieuwsCampenaerts hakt knoop door en tekent bij Lotto Soudal

Campenaerts hakt knoop door en tekent bij Lotto Soudal

Victor Campanaerts keert terug bij Lotto Soudal, waar hij een contract tekent voor drie seizoenen.

Als men in het wielrennen net als in Amerika een prijs zou uitreiken voor Most Improved Player, dan zou Victor Campenaerts daarvoor in aanmerking komen. Bij Team Qhubeka-NextHash schoolde hij zich om van tijdrijder naar uitdager in de keienklassiekers. Aangezien de Zuid-Afrikaanse ploeg nog geen zekerheid heeft voor volgend jaar mocht de Belg op zoek naar een nieuwe ploeg.

Campanaerts had de ploegen voor het uitkiezen en onder meer Deceuninck-Quick Step en UAE Team Emirates werden genoemd, maar zijn keuze is gevallen op een terugkeer bij Lotto Soudal. De ploeg die hij in 2019 juist verliet. Campenaerts tekent voor drie seizoenen en waar hij in dat jaar het werelduurrecord verbrak.

Tijdrijden blijft een belangrijk onderdeel voor Campenaerts, maar niet het belangrijkste. “Ik heb mijn hart verloren aan de voorjaarsklassiekers en wil voortgaan op het elan van afgelopen seizoen. Dat betekent aanvallend koersen, maar ook resultaat behalen. Die twee gaan ook vaak hand in hand, want zo kan je soms een koersscenario creëren waaruit je kan winnen. En met heel wat jongeren als bijvoorbeeld Van Moer en Vermeersch is er enorm veel talent aanwezig. We kunnen dan ook zeker meespelen in de finales.”

Bij Lotto Soudal hoopt hij een volgende stap te zetten. “Ik besef dat ik volgend jaar nog niet kan meespelen in bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen, daarvoor is mijn uithoudingsvermogen nog iets te beperkt. Daarom zal de trainingsfocus vooral liggen op het kweken van meer inhoud. Om zo van een tijdritinspanning van pakweg een uur te evolueren in een renner die de afstand van de grootste klassiekers aankan. Volgend seizoen mik ik in eerste instantie op de semiklassiekers en kortere rittenwedstrijden.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...