Overzicht | Programma en tv-tijden van het WK baanwielrennen in Roubaix

Het wegseizoen zit er nu wel echt op, maar woensdag tot en met zondag is er wel het WK baanwielrennen! Hieronder lees je kort en bondig alles wat je erover moet weten.

teamsprint nederland

Het WK baanwielrennen zou aanvankelijk in Turkmenistan georganiseerd worden, maar daar kreeg men de organisatie niet voor elkaar. De UCI wijkt uit naar Roubaix. Uiteraard niet naar de befaamde wielerbaan van Parijs-Roubaix, maar naar een overdekte piste.

Na machtsspelletjes tussen de UCI en KNWU mogen de Nederlandse teamsprintsters en Jan Willem van Schip en Yoeri Havik (koppelkoers) niet starten - ze weden allebei recent Europees kampioen. Onderstaand vind je wie er wél rijden, wanneer ze dat doen en hoe ja dat volgt.

TV

Als je alles van het WK baanwielrennen wil volgen, is het heel simpel: van woensdag tot en met vrijdag zendt Europsort 1 elke de de avondsessie live uit. Vanaf 18.25 uur kun je alles zien. Sporza is er helaas aan via de livestream bij lijkt het - en die is vanuit Nederland niet te volgen. Op de NOS kun je het ook volgen via de livestream.

In het weekend ziet het er iets anders uit: zaterdag is Eurosport 1 er een uurtje vroeger bij en zondag kun je vanaf 15.00 uur terecht. De NOS besteedt zondagmiddag in de grote uitzending ook aandacht aan het WK.

Programma

Woensdag: onder andere de finales bij de teamsprint voor mannen en vrouwen - de mannen zijn er wel bij en uiteraard weer de grote favoriet. Verder is er de finale van de scratch bij de vrouwen en de voorrondes van de ploegenachtervolging bij de mannen.

Donderdag: onder andere de finales van de ploegenachtervolging (Ganna doet mee bij Italië), de keirin bij de mannen, de scratch bij de mannen en de afvalkoers bij de vrouwen.

Vrijdag: onder andere de puntenkoers bij de mannen, de sprint bij de vrouwen, het omnium bij de vrouwen en de kilometer tijdrit en de achtervolging bij de mannen.

Zaterdag: onder andere de 500 meter tijdrit bij de vrouwen, de koppelkoers bij de vrouwen en het omnium bij de mannen.

Zondag: onder andere de sprintfinales bij de mannen, de keirin voor vrouwen en de puntenkoers bij de vrouwen.