Evenepoel doet eind oktober mee aan gravelkoers in de Verenigde Staten

Remco Evenepoel heeft nog geen behoefte aan vakantie, want de Belg rijdt eind oktober een gravelkoers in de Verenigde Staten.

Evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

De organisatie van de Belgian Waffle Ride, georganiseerd op 31 oktober in Kansas, meldde dat op haar sociale media-accounts. De wedstrijd is 178 kilometer lang en kent liefst 2.438 hoogtemeters. Naast Evenepoel zal ook zijn teamgenoot Mattia Cattaneo meedoen aan de Belgian Waffle Ride in Kansas.

Het is de vierde Belgian Waffle Ride van het jaar, want eerder werden races georganiseerd in San Diego, North Carolina en Utah. Evenepoel zal het opnemen tegen erkende gravelcoureurs als Ian Boswell, Peter Stetina en Ted King.

Eerder dit jaar reed Evenepoel al op grindwegen in de Giro d'Italia. Daar zal hij geen al te beste herinneringen aan hebben. Evenepoel verkeerde weliswaar niet in zijn beste vorm, maar ook op technisch vlak maakte hij die rit een onzekere indruk. Uiteindelijk verloor hij minuten in de rit.

In Het Nieuwsblad vertelde Patrick Lefevere dat ze er alles aan zullen doen om Evenepoel handiger op de fiets te maken. Van dat proces zal deelname aan de Belgian Waffle Ride onderdeel uitmaken.