Overzicht | Cross op tv komend weekend: wie, wat, waar, hoe laat? 

Hieronder lees je waar je komend weekend cross ziet, en wie de hoofdrolspeelsters- en spelers zijn.

lucinda brand

Het wegseizoen zit erop, maar toch kun je deze dagen nog genoeg naar draaiende wielen kijken, want het WK op de baan is in volle gang en er wordt vanaf deze week ook iedere weekend weer gecrosst in Europa - na het uitstapje naar Amerika voor drie wereldbekers van vorige week.

Zaterdag: Superprestige Ruddervoorde

De tweede manche in de Superprestige zie je vanaf 14.55 uur op Eurosport 1. De vrouwen zijn eerst aan de beurt, waarna het om 16.15 uur aan de mannen is. Bij de dames won Lucinda Brand de eerste wedstrijd van de Superprestige in het Drentse Gieten. Ze bleef Denise Betsema voor. Beide dames zijn er zaterdag weer bij.

Bij de heren (uiteraard) nog geen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Laurens Sweeck, die het Amerikaanse crossavontuur overlsoeg, is er wel weer bij in Vlaanderen. Kun je niet live kijken? Rond 17.30 uur is er een samenvatting op Sporza.

Zondag: Wereldbeker Zonhoven

De vierde manche van de wereldbeker - de eerste drie waren in de Verenigde Staten - zie je vanaf 13.30 uur live op Sporza. De vrouwen zijn weer eerst aan de beurt en Ceylin del Carmen Alvarado maakt haar rentree nadat ze verstek moest laten gaan voor Gieten en de Amerikaanse crossen wegen verstoorde bloedwaarden.

Twee smaakmakers in de Amerikaanse crossen, Marianne Vos en Kata Blanka Vas, zijn er dan weer niet bij. Alle overige toppers en talenten zijn wel geselecteerd door bondscoach Gerben de Knegt. Hij geeft ook jonkie Isa Nomden (18) een kans. Bij de mannen geldt dat voor talent Tibor del Grosso. Ook wegrenner Joris Nieuwenhuis van Team DSM zien we in Zonhoven weer op de crosser. Je ziet de mannencross aansluitend aan de vrouwencross.

Cyclocross
  • Cor Vos