Brand in ouderlijk huis zorgt voor zware WK-voorbereiding Jeffrey Hoogland: 'Ik ben blij dat het goed is afgelopen'

De voorbereiding op het WK baanwielrennen was voor sprinter Jeffrey Hoogland niet zoals gehoopt en verwacht. Een brand in zijn ouderlijk huis viel hem logischerwijs zwaar.

Hoogland

"Mijn vader werd wakker en hoorde de vogels te keer gaan. Hij dacht dat er misschien een beest in de kooi zat, ofzo. Maar toen zag hij dus de brand en kon de brandweer er snel zijn", vertelt hij over de desbetreffende nacht in gesprek met het Algemeen Dagblad. Vooral door de aangeslagen vogels ontdekte vader Hoogland rond een uur of één 's nachts de brand in huis.

Hoogland had zich op dezelfde avond gekroond tot Europees kampioen op de kilometer en zou na het toernooi intrekken bij zijn ouders, omdat de bouw van zijn nieuwe woning nog niet klaar is. "Ik ben vooral heel blij dat het met mijn ouders goed is afgelopen, maar er is echt veel schade. Mijn vader had zoveel bewaard in al die jaren. Hij kan nog in tranen uitbarsten als hij in de schuur staat. Echt wel zielig vind ik dat."

Hoogland draaide een goed EK

Ook de nodige spullen van Hoogland zelf zijn in vlammen opgegaan. "Ja, er stonden ook spullen van mij. Maar ja, het voelt een beetje raar om dat nu te benadrukken. Maar inderdaad. De BMX-fiets waarop ik als twaalfjarige wereldkampioen werd, stond er ook. Dat ding is vergaan. Laatst vond ik nog het nummerplaatje dat erop zat toen ik die titel pakte. Wilde ik er altijd nog een keer op bevestigen. Zonde."

Hoogland start zijn wereldkampioenschap vanavond met de teamsprint, waar Nederland net als altijd weer als onbetwiste topfavoriet aan de start staat.

Nieuws
  • Cor Vos