Wiebes rondt ploegwerk Team DSM af in Ronde van Drenthe: 'De laatste paar kilometer werd ik wel zenuwachtig'

Lorena Wiebes heeft de Ronde van Drenthe op haar naam geschreven. De Nederlandse was in de sprint van een klein groepje verreweg de beste.

Wiebes

In de finale, na de laatste keer VAM-berg, ontstond een kopgroep van zeven rensters met daarbij liefst vier rensters van Team DSM, namelijk Floortje Mackaij, Pfeiffer Georgi, Franziska Koch en Lorena Wiebes. De meest opvallende afwezige was Demi Vollering, terwijl ook Chantal Van den Broek-Blaak niet mee kon. Van SD Worx was alleen Elena Cecchini present in de groep die uiteindelijk om de zege streed.

Team DSM koos ervoor om voor de sprint te gaan, want met Wiebes had de ploeg de op papier snelste vrouw in de kopgroep. Haar ploeggenoten deden een uitstekende lead-out en Wiebes wist het vervolgens vakkundig af te maken. Cecchini kon nog enigszins in de buurt blijven, maar het was duidelijk dat Wiebes verreweg de sterkste was in de spurt. Het podium werd gecompleteerd door Eleonora Gasparrini.

"Ik hoefde eigenlijk niet veel te doen vandaag", vertelde de winnares na afloop tegen RTV Drenthe. "We zaten met vier voorin, maar konden ook nog een goede lead-out doen. Ik voelde wel een beetje druk dat ik het af moest maken, maar uiteindelijk was het mooi om het zo te doen. De laatste paar kilometer werd ik wel zenuwachtig."

De Ronde van Drenthe betekent dat het seizoen er nu definitief opzit voor de vrouwen. Wiebes merkte in het peloton dat het einde van het seizoen naderde. "Maar we wilden nog steeds winnen in deze laatste koers. We gaan mooi het off-season in. Ik heb genoten van de Ronde van Drenthe."

Nieuws
  • Cor Vos