HomeCyclocrossBetsema wint in Zonhoven, eerste zeven plekken worden bezet door Nederlandse dames

Betsema wint in Zonhoven, eerste zeven plekken worden bezet door Nederlandse dames

Een mooi weekend voor Denise Betsema. Zaterdag won ze in Ruddervoorde en zondag was ze ook verreweg de beste in de Kuil van Zonhoven.

Al vroeg in de cross werd de wedstrijd opengebroken. Vooral de pas negentienjarige Puck Pieterse liet zien goed uit de voeten te kunnen in het zand van Zonhoven. De renster van Alpecin-Fenix sloeg een gat samen met Betsema. Op een gegeven moment nam Betsema wel over en moest Pieterse de rol lossen vooraan.

Brand wist in de achtergrond even iets van de voorsprong van Betsema af te snoepen, maar de wereldkampioene kon die inspanning niet volhouden. Ze wist Pieterse weliswaar bij te benen en voorbij te gaan, maar Betsema was al met al meerdere maatjes te groot in de vierde wereldbeker van het jaar. Met haar prestatie neemt Betsema ook de leiding over in het algehele wereldbekerklassement. Voor de cross in Zonhoven stond Marianne Vos nog bovenaan, maar de renster van Team Jumbo-Visma was er zondag niet bij.

Hoewel Betsema ver boven de rest uitstak, zullen ook de nummers 2 (Brand) en 3 (Alvarado) tevreden zijn geweest met hun prestatie. Die eerste kampte met een verkoudheid de voorbije tijd, terwijl Alvarado een valse start van haar seizoen kende door gezondheidsproblemen. Niet alleen het podium werd beheerst door Nederlandse dames, want uiteindelijk finishte de eerste buitenlandse pas op plek acht.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Details crash Benoot bekend: aan 67 per uur op auto, kwartier buiten bewustzijn

Op trainingskamp in het Italiaanse Livigno, nabij de Stelvio, kwam er een abrupt einde...

Interview | Dylan Groenewegen: ‘De foto met mijn vader na mijn ritzege krijgt een mooie plek aan de muur’

Voor onze Vuelta-special/Tourterugblik (hierrrr aan te schaffen) spraken we uitgebreid met Dylan Groenewegen. Hieronder...

Mooi beeld: Marianne Vos schrijft belangrijke boodschap voor zichzelf op stuur

Marianne Vos kwam zondag als eerste over de meet in de Zweedse WorldTour-koers Postnord...

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.