Toon Aerts wint wereldbeker van Zonhoven na heerlijke strijd

Toon Aerts heeft de wereldbekermanche van Zonhoven op zijn naam geschreven. De Belg sloeg toe na een heerlijke slotfase.

Aerts

Vroeg in de wedstrijd nam Laurens Sweeck het heft in handen. Daardoor werden de verhoudingen in de Kuil van Zonhoven al snel duidelijk. Zes renners staken er ver bovenuit: Sweeck, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Aerts, Lars van der Haar en Quinten Hermans. Hier en daar sloeg iemand weleens een klein gat, maar de zes waren van een gelijkwaardig niveau.

Het zou dan ook vooral aankomen op de foutenlast van de renners. In de voorlaatste ronde probeerde Iserbyt desondanks te demarreren. De Belg sloeg wel een gaatje, maar Aerts had in de smiezen wat zijn landgenoot van plan was. Hij reed naar het wiel van Iserbyt en nam vervolgens direct over.

Aerts wist een stukje weg te rijden van de concurrentie, maar een groot gat had hij niet meteen. Tot Iserbyt in een zandstrook vroeg van zijn fiets moest en de vier renners in zijn wiel ophield. Aerts had meteen een voorsprong van een kleine twintig seconden en wist uiteindelijk solo naar de zege te rijden. Van der Haar en Iserbyt completeerden het podium. Die laatste blijft leider in het algemeen klassement.

Cyclocross
  • Cor Vos