Ongenaakbare Lavreysen completeert zijn hattrick met wereldtitel sprint: 'Nu ben ik toe aan vakantie'

Harrie's hattrick. Op het wereldkampioenschap 2020 lukte dat en ook in Roubaix heeft Lavreysen dat weten te bewerkstelligen. Op de sprint was hij een stuk sterker dan zijn maatje Jeffrey Hoogland.

Lavreysen

Dat was niet geheel verrassend, want Hoogland kroonde zich eerder deze week tot wereldkampioen op de kilometer, waardoor Lavreysen net iets meer rust had gehad. Dat is weliswaar relatief, want de Brabander won wel de regenboogtrui op de teamsprint en de keirin. Net als hij in 2020 op het WK in Berlijn deed. Op de Olympische Spelen in Tokio pakte hij goud op de sprint en de teamsprint, terwijl hij op de keirin brons greep.

"Nee, dit went niet", vertelde hij na afloop tegen de NOS. "Weer een hattrick, ik ben heel blij hoe het deze week is gegaan. Er zit een brede ploeg achter dit succes. Deze zege zegt niet alleen iets over mij of Jeffrey, maar over de hele Nederlandse ploeg. Jeffrey en ik hebben een maximale score gehaald op het WK en dat is onvoorstelbaar."

Toch noemt Lavreysen zijn prestatie op de Spelen nog groter. "De Spelen waren dit jaar echt het hoofddoel, voor mijn gevoel nog vele malen groter. Maar dit is er wel mooi bij. We zijn toch weer gaan trainen, maar nu hebben we wel nood aan rust. Over twee weken rijden we nog de Champions League en dan is het echt vakantie."

Vervolgens vertelde Hoogland in hetzelfde interview dat hij Lavreysen heus een keer gaat verslaan op de sprint. "Hij wordt alleen maar ouder, dat komt wel goed", reageerde Lavreysen vervolgens met een lach.

Nieuws
  • Cor Vos