Iserbyt denkt Van der Poel en Van Aert dit seizoen te kunnen kloppen: 'Is doel op zich gaan worden, ze gaan meer krachten sparen'

De kleine Eli Iserbyt is vroeg in vorm en wint zonder dat de grote sterren van de cross aanwezig zijn. Hij legt uit waarom hij dit seizoen meer kans tegen ze denk te maken dan vorig jaar.'

van der poel iserbyt
  • Wout van Aert Wout van Aert
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Eli Iserbyt is met z'n kleine, vinnige gestalte met name sterk in crossen waarin veel geklommen moet worden en het veel draaien en keren is. Daarvan trof hij er al enkele, want in de Verenigde Staten en in Ruddervoorde won de Belg van Pauwels Sauzen.

Dat gebeurde uiteraard nog in de afwezigheid van Mathieu van der Poel, Wout van Aert (en Tom Pidcock), er kwelgeesten van iedere 'modale' - vergeleken met VDP en Van Aert - Vlaamse veldrijder. Iserbyt beseft dat ten volle, maar denkt toch dat hij dit seizoen meer kans tegen ze maakt dan vorig jaar, zegt hij tegen Sporza.

"Het zijn twee internationale supertalenten. Op de weg, in het veld, op de mountainbike... het maakt niet uit. Meerijden met hen en hen kloppen is een doel op zich geworden. Ik blijf realistisch, want de toppers gaan iets meer krachten sparen. Vorig seizoen waren ze te vroeg in topvorm waardoor enkele van hun doelen op de weg mislukt zijn. Dat opent misschien meer deuren voor ons."

Cyclocross
  • Cor Vos