HomeCyclocrossIserbyt denkt Van der Poel en Van Aert dit seizoen te kunnen...

Iserbyt denkt Van der Poel en Van Aert dit seizoen te kunnen kloppen: ‘Is doel op zich gaan worden, ze gaan meer krachten sparen’

De kleine Eli Iserbyt is vroeg in vorm en wint zonder dat de grote sterren van de cross aanwezig zijn. Hij legt uit waarom hij dit seizoen meer kans tegen ze denk te maken dan vorig jaar.'

Eli Iserbyt is met z'n kleine, vinnige gestalte met name sterk in crossen waarin veel geklommen moet worden en het veel draaien en keren is. Daarvan trof hij er al enkele, want in de Verenigde Staten en in Ruddervoorde won de Belg van Pauwels Sauzen.

Dat gebeurde uiteraard nog in de afwezigheid van Mathieu van der Poel, Wout van Aert (en Tom Pidcock), er kwelgeesten van iedere 'modale' – vergeleken met VDP en Van Aert – Vlaamse veldrijder. Iserbyt beseft dat ten volle, maar denkt toch dat hij dit seizoen meer kans tegen ze maakt dan vorig jaar, zegt hij tegen Sporza.

“Het zijn twee internationale supertalenten. Op de weg, in het veld, op de mountainbike… het maakt niet uit. Meerijden met hen en hen kloppen is een doel op zich geworden. Ik blijf realistisch, want de toppers gaan iets meer krachten sparen. Vorig seizoen waren ze te vroeg in topvorm waardoor enkele van hun doelen op de weg mislukt zijn. Dat opent misschien meer deuren voor ons.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.