HomePelotonpraatVrienden van Van Aert vertellen over 'gewone jongen': ontsnapte geiten, ferme kerel...

Vrienden van Van Aert vertellen over ‘gewone jongen’: ontsnapte geiten, ferme kerel VDP en drankspelletjes

Je beseft het vaak niet, maar die supercoureurs zijn ook gewoon mensen. De drie beste vrienden van Wout van Aert vertellen mooie verhalen over hun makker!

In de Vlaamse krant Het Nieuwsblad worden de drie beste vrienden van Wout van Aert aan de tand gevoeld over hoe het is om bevriend te zijn met 'de Wout', zoals zij hem noemen. Andreas (Dré), Vincent (Vinnie) en Marnix komen met prachtige verhalen waaruit eigenlijk blijkt wat we al wisten: Wout van Aert is een heel normale jongen van 27 die toevallig hard (oké, heel hard) kan fietsen.

Dat wil niet zeggen dat alles nu zo normaal is wat er gebeurt in z'n leven, en dan hebben we het niet over het winnen van de ene na de andere koers. Nee, over zaken uit het dagelijks leven. Zo vraagt Van Aert hulp van Vincent als zijn geiten door de omheining zijn gebroken. “Dat is nu al een keer of vier gebeurd. Dan facetimet hij mij en zie ik de geiten naast zijn zwembad staan, haha.”

Alhoewel ze zo normaal mogelijk met elkaar omgaan houden de vrienden er wel een beetje rekening mee dat ze met een topsporter te maken hebben, vertelt Andreas. “Stom voorbeeld: als ik vraag Marnix, wat drink je? en hij antwoordt een waterke, dan zeg ik: jongen, doe eens normaal. Dan krijgt hij een trappist. Wout geef je zijn watertje.”

Dat wil niet zeggen dat ze de bloemetjes off season nooit eens buitenzetten met Van Aert erbij. Ze verhalen over een drankspel waarbij Van Aert indruk maakte. “Wout pakte daar de ene ad fundum na de andere. Als iets meer geoefende drinkers vroegen we ons af: hoe kan het dat hij daar geen last van heeft? Dus ja, hij kan het wel. Op het einde van die avond zijn ze ons wel allebei moeten komen halen”, aldus Andreas.

Drankspelletjes kan hij dus wel, maar er lijkt toch ook iets te zijn waar Wout van Aert geen talent voor heeft als we z'n vrienden mogen geloven: balsporten. “Ik denk dat wij alle drie wel een beetje balgevoel hebben. Bij Wout is dat echt nul”, zegt Andreas.

Marnix vult aan: “Je moet eens tegen Wout pingpongen. Dat is dramatisch. Laat een blinde pingpongen tegen Wout van Aert en die blinde gaat winnen.”

Vrienden over Van der Poel

De rivaliteit tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel wordt nogal eens opgeklopt. De drie vrienden storen zich daar wel eens aan. Vincent: “Dat wordt zo op de spits gedreven. Terwijl die elkaar appre­ciëren. Dat wordt sensationeler gemaakt dan het is. Wout is totaal niet zo. Over Van der Poel heb ik hem nog nooit slecht horen praten.”

Zelf zijn ze ook wel gecharmeerd van de wielrenner Mathieu van der Poel, zegt Andreas. “Wij zijn vrienden van Wout, maar Mathieu vinden wij ook een ferme coureur. Wat mij soms stoort is: eerst de kampioen groot­maken en dan de kampioen afbreken. Als je die reacties leest op websites…”

Vincent wil tenslotte nog wel iets kwijt over Jelle Vanendert, die onlangs wat kritiek op Wout van Aert had. “Die zei: Wout van Aert zal in de toekomst keuzes moeten maken. Terwijl Vanendert de laatste vijf jaar zelfs geen toertocht meer heeft uitgereden volgens mij.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...

Visma | Lease a Bike staat stil bij situatie Van Aert: ‘Een diepe buiging voor onze Wout!’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...

Meer zoals dit

🎥 Beelden van boven: heel peloton inclusief motards dominoot omver, renners in sloot in Franse koers

In de grote koersen zijn echt heel grote valpartijen ons tot nu toe gelukkig...

🎥 Lorena Wiebes danst erop los met YouTuber op podium na zege in Gent-Wevelgem

Lorena Wiebes was gisteren na een millimetersprint de sterkste in Gent-Wevelgem. Ze bleef een...

De wetenschap spreekt: goede sporters drinken meer alcohol dan slechte sporters

Geen grap. Lees hieronder hoe het zit!