Video | Uit de oude doos: Van der Poel en anderen compleet total loss in Koppenbergcross 2017

Maandag is het 1 november en dat betekent dat de traditionele Koppenbergcross op het programma staat. We maken je alvast lekker met de legendarische editie waarin Van der Poel won, maar direct na de finish ter aarde stortte vanwege vermoeidheid.

mathieu van der poel

Als er monumenten in het veldrijden waren zoals we die op de weg kennen met Parijs-Roubaix, L-B-L en de andere drie dan was de Koppenbergcross er zeker eentje van. Elk jaar is het feest op en rond de beruchte Koppenberg.

De laatste jaren zien we daar Mathieu van der Poel en Wout van Aert niet meer, maar in 2017 waren ze er nog wel bij. En dat voelen ze misschien nog steeds wel in de benen, want de editie van toen was loodzwaar. Van der Poel won voor Toon Aerts en Lars van der Haar - Van Aert werd vierde.

Dat het niet vanzelf ging zou een understatement zijn, want na de finish kon Van der Poel niet meer op z'n benen staan en ook de anderen hadden het zwaar. Na afloop was er enige kritiek omdat de cross een rondje te lang zou hebben geduurd. Van der Poel finishte na een uur en acht minuten.

En dat zal best kloppen, maar dan hadden we deze toch wel heerlijke beelden ook niet gehad (sorry Mathieu..). Kijk en geniet van dit heerlijke filmpje en let dus na de finish ook op (en vergeet maandag niet te kijken)!

Cyclocross
  • Cor Vos