Valverde gaat nog een jaar door, maar belooft volgend jaar écht te stoppen: 'Mijn tijd is gekomen'

Uiteraard, Alejandro Valverde is ook volgend jaar te zien in het peloton. Hij belooft wel één ding: na het seizoen 2022 stopt hij écht.

Valverde
  • Alejandro Valverde Alejandro Valverde

Het werd een running gag in de AD-podcast In het Wiel. Valverde die gevraagd werd naar zijn pensioen en daar hardop over twijfelde. Nu heeft Valverde alle onzekerheid weggenomen en in een interview met Marca bevestigd ook volgend jaar actief te zijn op het hoogste niveau.

Het was oorspronkelijk het plan om na het olympische jaar zijn fiets aan de wilgen te hangen, maar mede door goede prestaties in het voorjaar, met een vierde plek in Luik-Bastenaken-Luik, besloot Valverde zijn pensioen met een jaar uit te stellen. Dat zal niet nog een keer gebeuren, verzekert de wereldkampioen van 2018. Al zal iedereen in de wielerwereld dat eerst willen zien voordat ze het geloven.

Valverde won dit jaar nog een rit in de Dauphiné

"2022 wordt echt mijn laatste jaar", zegt hij tegen Marca. "Ja, dat zeg ik met volledige zekerheid, honderd procent. Het heeft geen zin om na 21 jaar nog langer door te gaan. Mijn tijd is gekomen. Als ik stop, heb ik in ieder geval nog twee jaar een contract om verder te gaan bij Movistar. Ik zal proberen jonge mensen op te leiden. Het is iets wat ik erg leuk vind om te doen."

Valverde ligt ook alvast een tipje van de sluier op hoe zijn last dance eruit gaat zien. "Ik zal sowieso de Tour de France niet doen, maar als alles goed gaat, hoop ik wel de Ronde van Spanje te rijden. Over de rest zullen we nog moeten nadenken."