Annemiek van Vleuten initieerde zelf veiling voor studentenvereniging: 'Wil mensen stimuleren om te wielrennen'

Normaal gesproken vragen andere mensen aan bekende sporters of ze iets voor het goede doel willen doen; niet in het geval van Annemiek van Vleuten... (En ze haalde een mooi bedrag op!)

annemiek van vleuten

Gesigneerde badslippers die Annemiek van Vleuten in Tokio droeg tijdens de Olympische Spelen. Wie wil die nou niet hebben?! Dat dacht ook Annemiek van Vleuten. Om te bewerkstelligen dat die slippers en vele andere wielergerelateerde spullen op haar zolder een andere bestemming zouden krijgen, voegde ze de daad bij het woord.

Ze klopte zelf aan bij de studenten van de wielerstudentenvereniging Hellingproof in haar woonplaats Wageningen. Dat ze nog spullen had voor een veiling. "Ze stuurde ons een mailtje. Het voelde haast surrealistisch", zeggen leden van de vereniging Vera Putker en Ingmar Dolfing tegen De Gelderlander.

Van Vleuten wilde wel weten waar het geld naartoe ging. "Toen zij terugmailden dat ze nieuwe leenfietsen goed konden gebruiken, was ik overtuigd. Ik ben zelf ook student geweest. Dan schaf je niet zomaar een fiets van duizend euro aan."

En dus was de veiling afgelopen zondag een feit, in de fietsenwinkel van Roel Peerenboom in Wageningen. Uiteindelijk bleken de spullen, dus van gesigneerde badslippers tot shirtjes, ruim 8000 euro waard. Van Vleuten was zeer te spreken over de dag. "Ik wil mensen stimuleren om te beginnen met wielrennen. Het geeft een goed gevoel om daar op deze manier aan bij te dragen."

Revalidatie Van Vleuten

Ondertussen herstelt de Gelderse van een zware bekkenbreuk die ze opliep in Parijs-Roubaix. De revalidatie gaat voorspoedig en ze loopt (ver) voor op schema.

"Ik ben in week drie van mijn revalidatie. De artsen zeiden van tevoren dat ik na een maand weer op de hometrainer kon fietsen. Maar ik heb al een rondje van drie uur gereden. Ik heb wel gevraagd of anderen de spullen van de veiling even van mijn zolder naar beneden konden tillen..."