Froome: 'Ik weet dat er geen garantie is op vijfde Tourzege, maar dat blijft mijn doel'

Chris Froome heeft veel weg van een onverbeterlijke optimist. Ondanks het feit dat hij in elke koers uit de wielen wordt gereden, blijft de viervoudig Tourwinnaar geloven in een vijfde triomf in Parijs.

Froome

"Ik weet dat er geen enkele garantie is dat ik voor een vijfde keer de Tour ga winnen, maar toch blijft dat mijn doel", zegt Froome tegen Cyclingnews. "Als dat in 2022 is, het jaar daarna of het jaar daarna, ik blijf er voor gaan totdat het duidelijk wordt dat het er echt niet meer in zit. Zolang ik progressie maak, blijf ik geloven dat het mogelijk is en blijf ik uiterst gemotiveerd."

Froome heeft de laatste twee jaar na zijn vreselijke val in de Dauphiné veel moeten afzien om weer deel uit te maken van het profpeloton. Het heeft hem een ander perspectief gegeven. "Het heeft me dankbaarder gemaakt voor de positie waarin ik verkeer. Ik heb een tweede kans gekregen om professioneel wielrenner te zijn en ik weet dat niet iedereen die kans krijgt. Logisch dus dat ik erg gemotiveerd ben om op mijn oude niveau terug te keren."

Froome wordt al op grote schaal afgeschreven. Niet in de laatste plaats vanwege het feit dat de nieuwe generatie op een bijzonder hoog niveau rondrijdt. Froome erkent het talent van Pogacar, maar nuanceert dit beeld tegelijkertijd. "Het is niet zo dat het niveau van de nieuwe jongens 20 procent hoger is dan alle anderen. De oudere renners zijn er nog en winnen ook nog steeds. Dat geeft me hoop. Ik zou het logisch vinden dat als ik mijn oude niveau weer haal, ik de strijd aan kan met de nieuwe generatie."

Nieuws
  • cor vos