Christoph Roodhooft over WK-deelname Van der Poel: 'Nog niet ter sprake gekomen omdat we ervan uitgaan dat hij zal rijden'

Hoewel het wereldkampioenschap veldrijden volgend jaar in het Amerikaanse Fayetteville is, zal Mathieu van der Poel gewoon deelnemen.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Terwijl rivaal Wout van Aert openlijk twijfelt over deelname aan het WK veldrijden, daar is er bij het Alpecin-Fenix van Mathieu van der Poel voorlopig geen twijfel. Zo verzekert ploegmanager Christoph Roodhooft tegen Het Laatste Nieuws. "Het kwam nog niet ter sprake. Om de simpele reden dat we ervan uitgaan dat we dat WK zullen rijden met Mathieu."

"Ik zie niet goed in waarom we dat zouden moeten laten vallen", gaat Roodhooft verder. "Natuurlijk is het een beetje een ambetante verplaatsing, maar ik heb niet het gevoel dat Mathieu nu al op een punt in zijn loopbaan is aanbeland dat hij die dingen zomaar kan schrappen."

Sowieso behoort Roodhooft tot het kamp dat het prima vindt om in de Verenigde Staten te crossen. "Ik ben denk ik een van de enigen die al acht jaar lang steevast de trip maakt. Soms lees ik zotte dingen, waarvan ik denk: 'Oei, ik moet duidelijk ergens anders zijn geweest.' De voorbije wereldbekercross in Iowa was bijvoorbeeld met voorsprong de beste editie ooit."

Nieuws
  • Cor Vos