Nieuwe ploegleider over Deceuninck-Quick Step-renner Ian Garrison: 'Hij is behandeld als een fles water'

Ian Garrison reed de voorbije twee jaar voor Deceuninck-Quick Step, maar de Amerikaan zet volgend jaar twee stappen terug naar het continentale niveau.

Garrison
  • Ian Garrison Ian Garrison

Volgend seizoen rijdt Garrison namelijk voor het continentale Amerikaanse team L39ION of Los Angeles. Reed McCalvin is directeur bij de ploeg en was ook 10 jaar lang betrokken bij Hagens Berman Axeon, de opleidingsploeg die tientallen profs afleverde, waaronder ook Garrison. McCalvin is uitgesproken over Garrisons vertrek bij Deceuninck-Quick Step.

"Ik weet dat Patrick Lefevere tegen Ian heeft verteld dat zijn diensten niet langer nodig waren", vertelde McCalvin in gesprek met Cyclingnews.com. "Hij is behandeld als handelswaar, als een fles water en gewoon opzij gegooid. Ik heb Ian verteld dat de deur altijd voor hem openstond. "

Garrison controleert de vlucht

Ian Garrison zelf kijkt desondanks met een goed gevoel terug op de voorbije twee jaar. De ervaringen die hij heeft opgedaan bij de Belgische zegemachine zal hij voor eeuwig met zich meenemen. Toch had hij ook moeite met bepaalde dingen. "Om de enige Amerikaan te zijn in een omgeving daagt je op een goede manier uit, maar het zorgt ook ervoor dat je je vriendschappen met mede-Amerikanen extra gaat waarderen. Ik kijk ernaar uit om in een meer ontspannen omgeving te rijden waar de inzet niet zo hoog is."

Garrison is vooral dankbaar voor zijn tijd bij Deceuninck-Quick Step. "Ik heb zoveel geleerd en heb nog steeds geweldige relaties met een aantal jongens van de ploeg. COVID was een hele uitdaging en op dat moment realiseerde ik me dat je eerst je persoonlijke dingen op een rijtje moet hebben voordat je op het hoogste niveau kunt presteren. Dat gebeurde niet en dat heeft me ertoe gedwongen om een stap terug te doen van het topniveau."