Benoot en Van Wilder gewild op de transfermarkt? Lefevere: 'Een goed coureurke vind ik'

Nu Tiesj Benoot en ook Ilan Van Wilder Team DSM lijken te verlaten is het de vraag waar de twee Belgen onderdak gaan vinden. Patrick Lefevere lijkt een van de kapers aan de kust, maar hij wil niet te hard van stapel lopen.

Benoot en Van Wilder gewild op de transfermarkt? Lefevere: 'Een goed coureurke vind ik'
  • Tiesj Benoot Tiesj Benoot
  • Ilan Van Wilder Ilan Van Wilder
  • Patrick Lefevere Patrick Lefevere

Benoot lijkt al op weg naar de uitgang bij DSM, terwijl Ilan Van Wilder zijn vertrek wil forceren met een gang naar de rechter. En dus is het de vraag, mits de rechter akkoord gaat natuurlijk, waar Benoot en Van Wilder komend jaar emplooi gaan vinden. Volgens Patrick Lefevere zijn het interessante renners, maar hij plaatst wel een voorbehoud.

Volgens de grote baas van Deceuninck-Quick Step is het belangrijk om de contracten die beide renners nu nog hebben te respecteren. "Ik vind dat daar allemaal licht wordt overgegaan. Ook bij de UCI. Als ik zie dat BORA Evenepoel in februari al ongestraft een contractvoorstel mocht doen...", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws. "De marktprijzen zijn ook niet min. Ik lees dat ook wij al zouden gepraat hebben met Ilan. Dat is níet zo. Goed coureurke, vind ik. Maar wat speelt daar, bij DSM? Is het zuiver een geldkwestie? Raar, dat dat nu ook voor de rechtbank moet worden uitgevochten. Áls ik al iets zou ondernemen, wil ik het op een correcte manier doen."

Nieuws
  • Cor Vos