Sonny Colbrelli heeft flinke verlanglijst: 'Het wordt moeilijk te bevestigen, maar wil presteren in Ronde, Sanremo en Amstel'

Sonny Colbrelli behoort sinds 2021 tot de absolute wereldtop. De Italiaan kijkt echter alweer naar meer. Zijn verlanglijstje is groot.

Colbrelli
  • Sonny Colbrelli Sonny Colbrelli

"Het was een gouden jaar", vertelt hij tegen Radio Corsa over het seizoen 2021. "Het wordt moeilijk om te bevestigen in 2022, maar ik ga het proberen. Ik start in de klassiekers en mijn grote doelen zullen Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en weer Parijs-Roubaix zijn."

De Italiaan van Bahrain-Victorious hoopt zijn voorjaar echter door te trekken in de maand mei, want in eigen land hoopt hij zijn eerste ritzege te boeken in een grote ronde. "Mijn droom is om na vijf jaar terug te keren in de Giro d'Italia, want ik heb de ronde enorm gemist." Colbrelli deed vijf keer eerder mee aan de Giro d'Italia en kwam in 2016 het dichtst bij een dagzege, maar in de rit naar Benevento moest hij zijn meerdere erkennen in André Greipel en Arnaud Démare.

Op dat moment reed Colbrelli nog in dienst van Bardiani-CSF, maar in het shirt van Bahrain-Victorious reed vijf jaar op rij de Tour de France. In Frankrijk was hij dit jaar een aantal keer dicht bij etappewinst, maar uiteindelijk kwam hij telkens net te kort. Met acht overwinningen brak Colbrelli desondanks wel definitief door als wereldtopper.