Als maandag het luchtalarm gaat, denk dan maar één ding: Koppenbergcross! 

Dat alarm was nog nooit zo handig...

ceylin del carmen alvarado

Maandag is het de eerste maandag van maand en dat betekent dat om 12.00 uur het luchtalarm wordt getest (of je telefoon begint bij wijze van test opeens loeihard te piepen). Maar deze keer is het geen test. De eerste maandag van november is namelijk ook meteen de eerste dag van november en dat betekent... DE KOPPENBERGCROSS.

Deze crossklassieker wordt traditiegetrouw op 1 november verreden of dat nu een zaterdag of donderdag is, of zoals in dit geval een maandag. Met de beklimming van de mythische Koppenberg in het parkoers is spektakel gegarandeerd.

Zondag is er met de Druivencross in Overijse ook al een klassieker in het veld, maar als maandag dat alarm afgaat, denk dan: ik moet naar een scherm, nu! Nou, niet helemaal nu, want vanaf 12.00 uur heb je nog tot 13.30 uur om Sporza of Eurosport 1 op te zetten voor de vrouwencross, waarna aansluitend de mannen het rondje rond en op de Koppenberg gaan betwisten.

Dus werk alvast even wat op zondag of zorg ervoor dat je maandag wat vroeger begint of langer doorwerkt, maar 's middags kijk je cross!

Cyclocross
  • Cor Vos