Danny van der Tuuk (Equipo Kern Pharma) kleedt Team IKO, is bevriend met Kjeld Nuis en z'n moeder is ex-schaatster

Danny van der Tuuk volgt de Olympische Winterspelen op de voet. Wie het verhaal van de jonge Nederlandse wielrenner kent, begrijpt dat volledig.

Tuuk

Hij kleedt Team IKO

Samen met broertje Axel van der Tuuk (afgelopen seizoen actief voor de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma, red.) heeft Danny het kledingbedrijf D&A. De D van Danny en de A van Axel uiteraard, maar het staat ook voor DNA. De kledingbranche zit tenslotte in hun DNA, want vader Bert en moeder Kaska zijn eigenaar van het bedrijf Sportconfex. Het Drentse bedrijf zorgt samen met AGU onder meer voor de kleding bij Team Jumbo-Visma.

Danny en Axel timmeren ook aan de weg en met hun bedrijf leveren ze onder meer aan de schaatsploeg Team IKO. Dat is geen klein team, want Team IKO heeft onder meer olympisch kampioenen Jan Blokhuijsen, Jorien ter Mors en Esmee Visser onder contract staan.

Hij is bevriend met Kjeld Nuis

Door het werk van zijn vader reizen er regelmatig topsporters af naar Assen. Zodoende is Van der Tuuk bevriend geraakt met Kjeld Nuis. Als die laatste fietstraining moet doen, dan rijdt hij regelmatig met Van der Tuuk. Het is niet dat Van der Tuuk alleen Nuis goed kent, want door de jaren heen heeft hij met meerdere schaatsers warme banden opgebouwd.

Zijn moeder is ex-schaatster

Via het schaatsen hebben Danny's ouders elkaar ontmoet. Bert als kledingontwikkelaar, Kaska Rogulska als schaatster. De geboren Poolse werd in 1993 nationaal kampioene allround en nam ook deel aan het EK allround.